Λήμνος – Να προσληφθούν σχολικές καθαρίστριες μειωμένου ωραρίου ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα είναι και υποψήφιοι σε «ανεξάρτητους» συνδυασμούς

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Με χειρότερους όρους υγιεινής στα σχολεία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά – συνυπεύθυνοι είναι η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Να μετατρέψουν σε πλήρους ωραρίου όλες τις σχολικές καθαρίστριες ΤΩΡΑ!

Με χειρότερους όρους υγιεινής στα σχολεία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά – συνυπεύθυνοι είναι η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου – να μετατρέψουν σε πλήρους ωραρίου όλες τις σχολικές καθαρίστριες ΤΩΡΑ!

      Με χειρότερους όρους υγιεινής στα σχολεία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, αφού στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31 Ιουλίου 2023, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα είναι και υποψήφιοι στους «ανεξάρτητους» συνδυασμούς των κ.κ. Μαρινάκη, Γεώργα, Λούκα, ψήφισαν πρόταση της Δημοτικής Αρχής να προσληφθούν σχολικές καθαρίστριες μειωμένου ωραρίου.

  Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν σχολική καθαρίστρια τα σχολεία σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου των σχολείων. Κυρίως στα μεγάλα σχολεία, το πρόβλημα με τις συνθήκες υγιεινής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα είναι μεγάλο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, όπου αντί να τοποθετήσουν και δεύτερη σχολική καθαρίστρια όπως ήταν το αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων από την προηγούμενη σχολική χρονιά, υποβάθμισαν και την υπάρχουσα από πλήρους σε μειωμένου ωραρίου!

  Θεωρούμε απαράδεκτη την δικαιολογία ότι δεν χρειάζονται οι καθαρίστριες σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου γιατί τώρα δεν έχουμε την πανδημία του κορονοϊού! 

  Πρώτο, είναι γνωστό σε όλους ότι υπήρχε έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη Λήμνο όλο το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε πώς αυτό θα εκφραστεί με το άνοιγμα των σχολείων.

 Δεύτερο, ας μας πουν όσοι επικαλούνται αυτή τη δικαιολογία: Δεν κυκλοφορούν άλλες ιώσεις στα σχολεία εκτός από τον κορονοϊό; Δεν χρειάζονται αυξημένα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς; Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση, «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»!

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Δήμο τη μετατροπή σε πλήρους ωραρίου όλων των σχολικών καθαριστριών.
  • Καλούμε τους συλλόγους γονέων να αναλάβουν πρωτοβουλίες για το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά την προστασία της υγείας των παιδιών μας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: