Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Η απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία δεν κρύβεται, όπως και η πασιφανής αδιαφορία της δημοτικής αρχής (ΦΩΤΟ)

Εμείς δεσμευόμαστε ξεκάθαρα γιατί είμαστε και θα είμαστε στους αγώνες! Θα είμαστε στο πλευρό του λαού και μετά τις εκλογές, άλλοι θα του γυρίσουν την πλάτη!

Μπορεί τα «άσφαλτα» να πέφτουν μέρα μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης και να τη μετατρέπουν σε κυκλοφοριακό κομφούζιο, για να προλάβει η δημοτική αρχή στις εκλογές να κάνει ό,τι δεν έκανε τέσσερα χρόνια, αλλά η απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία δεν κρύβεται, όπως και η πασιφανής αδιαφορία της, αφού λειτουργεί προσθετικά όλα αυτά τα χρόνια, που κυβερνήσεις και γαλαζοπράσινες  δημοτικές και περιφερειακές αρχές , αναπτύσσουν το νησί.

Σειρά αυτή τη φορά έχει ο πρώην δήμος Αγίου Μηνά, με τους γονείς στο  Σχολείο των Θυμιανών να περιμένουν την περίφημη επέκταση, που θα επιτρέψει να ανασάνουν τα παιδιά τους και οι εκπαιδευτικοί, αφού λόγω του υπερπληθυσμού είναι ο ένας πάνω στον άλλο.

Σε πρόσφατη μάλιστα περιοδεία μας  εκεί, εκφράστηκε η αγωνία των εκπαιδευτικών για το τι θα γίνει επιτέλους και πότε θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για να ξεκινήσει το έργο, από τη στιγμή που πλέον δεν υπάρχει πουθενά ελεύθερος χώρος αίθουσας και έχουν καταληφθεί όλες από μαθητές.

Στον ίδιο πρώην δήμο στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγ. Μηνά, στο Νεχώρι η κατάσταση συν τοις άλλοις είναι και επικίνδυνη. Το κτίριο παλαιό χρήζει άμεσων επισκευών, ανήκει στην ΕΜΧ και έχει παραχωρηθεί με χρησιδάνειο στο δήμο, εκκρεμεί η μελέτη στατικής επάρκειας από την Τεχνική υπηρεσία η οποία δεν προχωρά παρόλο που έχει δεσμευτεί ποσό για τη συγκεκριμένη περίπτωση στον π/υ του δήμου.

Ο φράκτης του νηπιαγωγείου βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, πρόκειται για σύρμα επί της ουσίας περίφραξης σκουριασμένο και επικίνδυνο για τραυματισμούς. Παρόλα τα έγγραφα της διεύθυνσης προς τους αρμόδιους φορείς του δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, παρόλο που εκ μέρους  της Σχολικής επιτροπής διαβιβάστηκαν τα αιτήματα, τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε, αλλά έχει ξεκινήσει  το παιχνίδι της Κολοκυθιάς, «ποιος είναι υπεύθυνος για το έργο»  η ΕΜΧ ή ο Δήμος!!! Τα μικρά παιδιά όμως στην ουσία στεγάζονται υπό αυτές τις συνθήκες ! Σε κτίριο που δεν γνωρίζουμε τη στατική του επάρκεια και σε περιβάλλοντα χώρο με κινδύνους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου ξεκαθαρίζουμε ότι κριτήριο ανάπτυξης ενός νησιού δεν είναι οι μεγαλοστομίες που ακούγονται! Είναι οι ανάγκες μας και οι ζωές μας !

Αυτά τα ζητήματα έχουμε προτεραιοποιήσει δεκαετίες τώρα! Γι’ αυτό από οποιαδήποτε θέση βρεθούμε μετά τις εκλογές είτε της διοίκησης είτε της αντιπολίτευσης  για πολλοστή φορά θα απαιτήσουμε να επιλυθούν αυτά τα φλέγοντα προβλήματα μαζί με όλα τα άλλα.

Δεν μπορεί στον αυτόματο να λειτουργούν τα σχολεία μας, γιατί κάθε φορά η επιλογή των τοπικών αρχόντων, απέναντι στην αθλιότητα της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, είναι έργα βιτρίνας και «φρου-φρου και αρώματα», είναι επί του πρακτέου 3,8 εκατομμύρια για την αχρείαστη ανάπλαση του κήπου και στα Θυμιανά να λιμνάζει το έργο της νέας πτέρυγας , στο νηπιαγωγείο Νεχωρίου να επικρατεί αυτή η κατάσταση και να αποτελούν μελέτη περίπτωσης για όλα τα σχολεία του δήμου μας με τα αντίστοιχα προβλήματα.

Αναγκαία και ικανή συνθήκη για να επιλυθούν είναι να υπάρξει μαζικό  κίνημα εκπαιδευτικών και γονιών σαν μια γροθιά, ώστε να διεκδικήσει λύσεις. Γι’ αυτό και λέμε αγώνας για τις ανάγκες των πολλών, ενάντια στα κέρδη των λίγων!

Εμείς δεσμευόμαστε ξεκάθαρα γιατί είμαστε και θα είμαστε στους αγώνες! Θα είμαστε στο πλευρό του λαού και μετά τις εκλογές, άλλοι θα του γυρίσουν την πλάτη!

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: