Κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών στα Προπύλαια για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούν σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11.00 στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούν σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11.00 στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου εκείνη την ώρα θα συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με την συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και του Υπουργείου Υγείας με θέμα το άνοιγμα των σχολείων.

Απαιτούν:

 • –Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.
 • –Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
 • –Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση, στα τέλη Αυγούστου. Κανένας συνάδελφος να μην αποκλειστεί από τους πίνακες. Μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση). Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
 • –Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
 • –Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
 • –Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 • –Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.)
 • –Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.
 • –Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
 • –Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
 • –Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών απαιτώντας κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν επιτέλους την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και ταυτόχρονα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής επισημαίνει: «Λίγες μέρες απομένουν που οι μαθητές θα ξαναμπούν στο φυσικό τους χώρο, σε μια χρονιά που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για όλους για τους μαθητές και φέτος χρειάζεται με τους καλύτερους όρους τόσο να καλυφθεί η ανάγκη για κοινωνικοποίηση, αλλά πολύ περισσότερο για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής ύλης που χάθηκε την προηγούμενη χρονιά».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση, στο πλαίσιο πολύμορφων παρεμβάσεων, απευθύνει και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: