Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ: Καμία σκέψη για συγχωνεύσεις σχολείων και υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας! – Αγώνας για σύγχρονα, ασφαλή σχολειά!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση. Απαιτείται πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών μορφωτικών αναγκών

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Δήμου Θεσσαλονίκης

Καμία σκέψη για συγχωνεύσεις σχολείων και υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας! – Αγώνας για σύγχρονα, ασφαλή σχολειά!

Καταγγέλουμε τους απαράδεκτους σχεδιασμους για συγχωνεύσεις 6 σχολείων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, του 13ου Γυμνασίου και του 17ου Λυκείου με το 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς επίσης και του 3ου Γυμνασίου με το 12ο Γυμνάσιο, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Αποδεικνύεται «βασιλικότερη του βασιλέως» και τρέχει να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις του υπουργείου, βασιζόμενη στο επίσης απαράδεκτο, «25 μαθητές ανά τάξη». 

Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που βρίσκει απέναντι σύσσωμους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δεν έχει κανένα παιδαγωγικό όφελος, αντίθετα, θα οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη δημιουργία τμημάτων με 25, 27 και 30 μαθητές. Θα επιβάλλει βίαιη έξωση των μαθητών από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και αναγκαστική μετακίνηση σε αποστάσεις μεγαλύτερες του ενός (1) και δύο (2) χιλιομέτρων, μέσα σε ένα επικίνδυνο αστικό περιβάλλον με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές και στις οικογένειές τους λόγω της ανακατανομής που θα προκύψει, με ιδιαίτερη επιβάρυνση των μαθητών που φέτος φοιτούν στη Β’ Λυκείου και του χρόνου σε μια κρίσιμη χρονιά θα κληθούν να ενταχθούν σε ένα τελείως ξένο περιβάλλον.

Στόχος, άλλωστε και των συγκεκριμένων αλλαγών δεν είναι η βελτίωση της ποιότητας της μόρφωσης των μαθητών, αλλά η μείωση του «κόστους», μέσω της μείωσης προσωπικού, εκπαιδευτικών, κατάργησης οργανικών θέσεων, που θα οδηγήσει αντίστοιχα και σε υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους μαθητές. 

Αυτή τη λογική του “κόστους-οφέλους” πληρώνει πολλαπλά ο λαός μας, σε όλες τις πλευρές της ζωής του. Είναι υπεύθυνη για τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο, αφού για πολλούς μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν πολλά κενά στα σχολεία.

Εντάσσεται στη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης, την ανακήρυξη της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, που υλοποιεί την αποφασιστική διάσπαση του όποιου ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης έχει παραμείνει, τη διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, την ακόμα παραπέρα μείωση των προσλήψεων. Αυτό είναι το “νέο σχολείο της αγοράς”, όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούν με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα .

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, σωματεία, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, στον αγώνα για:

Να μην κλείσει – συγχωνευτεί κανένα σχολείο!

Σύγχρονα δημόσια σχολεία, ασφαλή με όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους και υποδομές. 

Διορισμούς όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργούν τα σχολεία χωρίς κενά.

15 μαθητές ανά τάξη .

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση. Απαιτείται πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών μορφωτικών αναγκών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: