«Η θέση μας είναι δίπλα στον ασθενή, μέσα στα νοσοκομεία, μες στην κλινική!» – Κινητοποίηση φοιτητών της Ιατρικής

“Κατεβαίνουμε μαζικά στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Αθηνών, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες κλπ) με πλακάτ και πανό, ζητώντας την επιστροφή μας στα νοσοκομεία, δίπλα στους ασθενείς, όπου είναι και η θέση μας.”

Λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και δημοσιεύουμε την επιστολή μιας φοιτήτριας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που αναφέρεται στη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητών των κλινικών ετών και το αίτημά τους να επιστρέψουν άμεσα στην κλινική άσκηση, που δεν μπορεί προφανώς να γίνει μόνο με το μέσο της τηλεκπαίδευσης. Επιμένουν στο αίτημα που δεν εισακούστηκε και στη δίκαια διεκδίκησή τους, η οποία δεν αφορά στενά τους ίδιους, αλλα το σύνολο της κοινωνίας.

Εδώ και ένα χρόνο τα πανεπιστήμια μας είναι κλειστά. Και μαζί τους έχει παγώσει και η κλινική μας άσκηση. Αύριο, θα είμαστε οι μελλοντικοί γιατροί του ΕΣΥ. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα κληθούμε να στελεχώσουμε κάθε δομή Υγείας στη χώρα. Εμείς είμαστε εκείνοι που σε ένα δυο χρόνια θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή. Εκείνο που ζητάμε είναι να είμαστε επαρκώς εκπαιδευμένοι!

Από την αρχή του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου έχουμε εκφράσει εντόνως την ανησυχία μας για την ανεπαρκή εκπαίδευσή μας, αποκλειστικά μέσω τηλ-εκπαίδευσης, και με πολύμορφες δράσεις διεκδικήσαμε τη δυνατότητα να ασκούμαστε κανονικά μέσα στα νοσοκομεία, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες συμφοιτητών μας. Δεν εισακουστήκαμε! Έπειτα, έγινε μια πανελλαδική προσπάθεια συντονισμού των 5οετών φοιτητών όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας, από την οποία προέκυψε μια επιστολή διαμαρτυρίας.

Γι’ αυτό, τώρα, ζητάμε τη στήριξή σας στα αιτήματα και στις πρωτοβουλίες μας. Οι διεκδικήσεις μας δεν αφορούν μόνο τους φοιτητές Ιατρικής, αλλά όλη την κοινωνία και τους ανθρώπους της που αξίζουν ένα σύστημα Υγείας επαρκώς στελεχωμένο και με κατάλληλα εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό.

Αύριο (σ.σ.: σήμερα) ώρα 10.30, φοιτητές Ιατρικής των κλινικών ετών θα βρεθούμε στο προαύλιο χώρο της Ιατρικής Αθηνών, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες κλπ) με πλακάτ και πανό, ζητώντας την επιστροφή μας στα νοσοκομεία, δίπλα στους ασθενείς, όπου είναι και η θέση μας.

Χάμου Ελένη Φοιτήτρια 5ου έτους Ιατρικής Αθηνών, Μέλος της Επιτροπής του 5ου έτους και Εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών “Γρηγόρης Λαμπράκης”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: