Η πλειοψηφία των μαθητών στα Γιαννιτσά γύρισε την πλάτη στο ρατσιστικό δηλητήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Aπό το πρωί το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών λειτουργούν κανονικά. Είχε προηγηθεί κατάληψη από ομάδα μαθητών, χωρίς καμία απόφαση 15μελούς ή συνέλευσης μαθητών, οι οποίοι οργάνωσαν πορεία στην πόλη φωνάζοντας ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών λειτουργούν κανονικά. Είχε προηγηθεί κατάληψη του σχολείου από ομάδα μαθητών, χωρίς καμία απόφαση 15μελούς ή συνέλευσης μαθητών, οι οποίοι οργάνωσαν πορεία στην πόλη φωνάζοντας ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα, όπως «έξω οι λαθρομετανάστες από τα σχολεία μας», ζητώντας το κλείσιμο των συνόρων και… αλληλεγγύη στους Έλληνες:

Ξαφνιασμένος από τις αντιδράσεις της συγκεκριμένης μερίδας των μαθητών δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ, που τόνισε κατηγορηματικά (ακούστε εδώ) ότι στο σχολείο του φοιτούν τα τελευταία χρόνια 15 προσφυγόπουλα με καταγωγή από το Αφγανιστάν και δεν έχει υπάρξει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Η πλειοψηφία των μαθητών γύρισε την πλάτη στο ρατσιστικό δηλητήριο και απομόνωσε τη μικρή ομάδα που οργάνωσε ετσιθελικά την κατάληψη. Οι φασίστες βρίσκουν πάντα λόγο να χύσουν το ρατσιστικό, εθνικιστικό τους δηλητήριο, ιδίως στα μικρά παιδιά που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα κριτήριο και πολιτική συνείδηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: