Επιστολή πρωτοετούς φοιτήτριας: Θα υπερασπιστούμε τις σπουδές και το μέλλον μας. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά…

“Ζούμε τα μεγαλύτερα φοιτητικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων που είναι καθρέφτης του αγωνιστικού αναβρασμού που βρίσκονται οι σχολές μας. Τα ίδια χαρακτηριστικά που έχουν οι συνελεύσεις μας μεταφέρονται και στους δρόμους: Ζωντάνια, αποφασιστικότητα, παλμός.”

Επιστολή φοιτήτριας Α’ έτους στον «Οδηγητή»

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και μέσα στις σχολές μας μπορούμε να πούμε ότι οι φοιτητές βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό.

Μέσα στα κατάμεστα αμφιθέατρα ανάψαμε τη φλόγα υπεράσπισης των σπουδών και της ζωής μας. Στις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, που πλημμύρισαν από την προσέλευση των φοιτητών, αποτυπώθηκε η αγωνία της νέας γενιάς για το μέλλον της. Η στήριξη και η κατά κράτος επικράτηση της αγωνιστικής πρότασης που καταθέτει η Πανσπουδαστική Κ.Σ., στη βάση του συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων, είναι το πιο ισχυρό μήνυμα ότι όσα ονειρευόμαστε για το αύριο θα πρέπει να τα κατακτήσουμε με αταλάντευτο αγώνα και δε θα αφήσουμε κανένα να τους σταθεί εμπόδιο.

Γι’ αυτό οι μηχανισμοί της κυβέρνησης δεν μας αγγίζουν. Η καταστολή δεν μας φοβίζει. Τα ψέματα και η προπαγάνδα τους δεν μας λερώνουν. Είμαστε αποφασισμένοι γιατί θέλουμε τα πτυχία μας να έχουν αντίκρισμα, θέλουμε να έχουμε μια δουλειά με δικαιώματα, παλεύουμε για την προοπτική που θα έχει η ζωή μας.

Οι σχολές μας όλες αυτές τις μέρες των κινητοποιήσεων είναι ζωντανές, αναπνέουν στον ρυθμό που τους δίνει η αγωνιστική μας δράση, τους δίνει ζωντάνια η αποφασιστικότητα και η θέλησή μας να νικήσουμε. Οι σχολές μας είναι ζωντανές, γιατί εκεί χτυπάει η καρδιά των αγωνιζόμενων φοιτητών που τις υπερασπίζονται.

Στα αμφιθέατρα, που σπουδάζουμε, σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας. Στις αίθουσες, που μορφωνόμαστε, συζητάμε για το αύριο και δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο για να συνεχίσουμε. Οι σχολές μας έχουν μετατραπεί σε ένα ζωντανό κύτταρο αγώνα γεμάτες από τις αγωνίες μας για το μέλλον και την ανυποχώρητη στάση μας να το διεκδικήσουμε.

Κι αυτή τη φλόγα που ανάψαμε μέσα στα αμφιθέατρα την βγάλαμε και στον δρόμο. Τους πλημμυρίσαμε σε όλη την Ελλάδα και οι εικόνες δεν μπορούν να πουν ψέματα. Ζούμε τα μεγαλύτερα φοιτητικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων που είναι καθρέφτης του αγωνιστικού αναβρασμού που βρίσκονται οι σχολές μας. Τα ίδια χαρακτηριστικά που έχουν οι συνελεύσεις μας μεταφέρονται και στους δρόμους: Ζωντάνια, αποφασιστικότητα, παλμός.

Έτσι παίρνουμε θάρρος και κουράγιο για να συνεχίσουμε. Από τη μαζικότητα, από τη συμμετοχή, που συνεχώς ανεβαίνει σε όλες τις δράσεις μας, από το δίκιο του αγώνα μας, που έχει αγκαλιάσει η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών. Έτσι θα συνεχίσουμε! Θα υπερασπιστούμε τις σπουδές και το μέλλον μας. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά…

Μαρία Κουράκου,
πρωτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ,
υποψήφια με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: