Έξω η αστυνομία από τα σχολεία! – Μέχρι και ασφαλίτες επιστράτευσαν για να σπάσουν κατάληψη στη Δράμα

Οι άνδρες της Ασφάλειας στην υπηρεσία του συστήματος, που νιώθει να απειλείται από τους μαθητές που αντιδρούν.

Ένα απαράδεκτο περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στη Δράμα, όταν ασφαλίτες βρέθηκαν στο 2ο ΓΕΛ κι επιχείρησαν να εκφοβίσουν τους μαθητές, για να σταματήσει η κατάληψη στο σχολείο τους.

Η “ευγενής παρέμβαση” έπεσε στο κενό, είναι όμως ο πολλοστός κρίκος στην αλυσίδα αντίστοιχων περιστατικών, ενίοτε και με την αρωγή των διευθυντών, δείχνοντας πώς εφαρμόζει στην πράξη η κυβέρνηση το δόγμα “νόμος και τάξη”, ακόμα και σε ανήλικους μαθητές.

Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ καταγγέλλει το περιστατικό ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής του δόγματος “νόμος και τάξη” που προτάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με σκοπό να χτυπήσει κάθε εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας που εναντιώνεται στην πολιτική της. Θέλει να δημιουργήσει κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της αστυνομίας μέσα κι έξω από τους χώρους μόρφωσης και δουλειάς, ώστε να είναι κάθε στιγμή σε ετοιμότητα να καταστέλλουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε τους μαθητές να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε καμιά προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Να βάλουν στο στόχαστρο των διεκδικήσεών τους, μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες, τη συνολική αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που ευθύνεται για τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και απαραίτητες υποδομές, που κάνει το Λύκειο ακόμα πιο “σκληρό εξεταστικό κέντρο”, που χωρίζει τους μαθητές ανάλογα με το πορτοφόλι τους.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη δείξουν καμιά ανοχή στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία μέσα στα σχολεία. Η “κανονικότητα” που θέλει να προστατεύσει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση είναι η καθημερινότητα με τα κενά στους εκπαιδευτικούς, η σύμπτυξη μαθημάτων και ειδικοτήτων, η παραπέρα υποβάθμιση της όποιας γενικής παιδείας είχε απομείνει, η ελλιπής χρηματοδότηση για απαραίτητο εξοπλισμό και υποδομές, οι ακατάλληλοι και πολλές φορές επικίνδυνοι σχολικοί χώροι κ.ά.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ο συλλογικός αγώνας για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν, για να έχουμε ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας τον 21ο αιώνα, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα “εξοντώνει”. Με το παράδειγμά μας να δείξουμε στα νέα παιδιά να μη συμβιβάζονται με τα ψίχουλα, να παλεύουν και να κατακτούν όσα δικαιούνται, βάζοντας τον “πήχη” στο ύψος των σύγχρονων αναγκών».

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: