Παγκόσμια Μέρα ΑμΕΑ | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» την Κυριακή

Να μπει τέλος στις υπομεταγγίσεις πασχόντων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Συντονίζοντας τα βήματά τους σε αγωνιστικές διεκδικήσεις τιμούν την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος «Θαλασσαιμική Ενότητα» του ΓΝΑ «Γεννηματάς», η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία», η ΔΑΣ Εργαζομένων «Αγία Σοφία», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο ΑΣΑμεΑ «Κεραυνός» και ο Σύλλογος Φίλων Ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοεπάρκειες και Παιδιατρικής Ανοσολογίας «Αρμονία».

Οι παραπάνω φορείς καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3/12, στις 10.30 π.μ. στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από όπου θα πορευτούν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Τη συμμετοχή του δηλώνει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από καρδιοπάθειες.

Όλοι οι παραπάνω φορείς διεκδικούν:

Να μπει τέλος στις υπομεταγγίσεις των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία στο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και στην υπόλοιπη χώρα, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την κοινωνική τους αξιοπρέπεια.

Υψηλής ποιότητας παιδιατρική περίθαλψη, ολόπλευρη στήριξη των παιδιών με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Μαζικές προσλήψεις γιατρών, παιδιάτρων, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Σχολικούς νοσηλευτές και κοινωνικούς επιστήμονες σε όλα τα σχολεία, αλλά και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

Ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη των μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» και στα άλλα νοσοκομεία.

Οργάνωση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης του αίματος από το ΕΚΕΑ. Μαζικές προσλήψεις στις αιμοδοσίες και στο ΕΚΕΑ, για να διευκολυνθούν οι αιμοδότες, να αναπτυχθούν προγράμματα ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και καλύτερης διαχείρισης του αίματος.

Οχι στη διάλυση του Τμήματος Ανοσοανεπάρκειας και της ΩΡΛ κλινικής του Παίδων «Αγία Σοφία». Οχι στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού.

Να μπει τέρμα στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις και θεραπείες. Ανάπτυξη δημόσιων κέντρων αναφοράς στα δημόσια παιδιατρικά και γενικά νοσοκομεία για τις χρόνιες παθήσεις και τις σπάνιες ασθένειες.

Δημόσια κέντρα αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα. Να δημιουργηθούν επιτέλους κλινικές αποκατάστασης για παιδιά στα δημόσια παιδιατρικά και στα άλλα νοσοκομεία.

Καμία πληρωμή για εξετάσεις και θεραπείες στα πρωινά ή απογευματινά ιατρεία ή στα εργαστήρια, είτε πρόκειται για ασφαλισμένους είτε για ανασφάλιστους.

Δωρεάν παροχή αναλώσιμων υλικών για κάθε ανασφάλιστο πάσχοντα. Δωρεάν, σε όλα τα παιδιά με αναπηρία, όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα, αναγκαία για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση, την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: