Παγίωση της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών της περιφέρειας Κρήτης είναι ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού 2024-2027

Με «λυμένα τα χέρια» η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου προωθεί την ιδιωτικοποίηση και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων. Οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο περιφερειακό συμβούλιο στηρίζουν τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς – Επιχειρήσεις, δίνουν χιλιάδες ευρώ σε αυτές τις ΑΕ…

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης

Ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού 2024-2027 συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, τη Δευτέρα   20 Φεβρουαρίου.  

Η περιφερειακή αρχή (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), πλήρως συντονισμένη με την παράταξη της ΝΔ, ευθυγραμμίστηκαν με τις οδηγίες της κυβέρνησης για έναν προγραμματισμό προσωπικού, που διατηρεί και παγιώνει την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας. 

Υποστελέχωση, η οποία δημιουργεί προβλήματα στους ίδιους τους εργαζόμενους της περιφέρειας, με την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά  και στον λαό της Κρήτης, που προσπαθεί να εξυπηρετηθεί από τις τραγικά υποστελεχωμένες Υπηρεσίες.

Ο Νίκος Μανουσάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης, ανέφερε ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών εξαφανίζει τα τεράστια κενά που υπάρχουν, εξαφανίζει τις κενές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.  Περιορίζει τα αιτήματα μόνο στα κενά όσων συνταξιοδοτούνται από δω και στο εξής κάθε χρόνο. Αλλά ακόμα κι αυτός ο προγραμματισμός είναι «αδειανό πουκάμισο», αφού και αυτά τα λιγοστά αιτήματα που θα κατατεθούν δε σημαίνει ότι θα ικανοποιηθούν. Με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου συμμορφώνεται πλήρως, χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί, έστω για τα προσχήματα. 

Είναι φανερή η αλληλοσυμπλήρωση κεντρικού – τοπικού κράτους ενάντια στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κυβέρνηση και περιφέρεια είναι από την ίδια πλευρά, εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, σύμφωνα με τις  κατευθύνσεις που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις  ευέλικτες μορφές απασχόλησης. 

Για λογαριασμό των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που τσάκισαν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά,  συνεχίζοντας η μια το αντιλαϊκό έργο της άλλης, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με εκατοντάδες συμβασιούχους, εργολαβικά συνεργεία, εργαζόμενους με προγράμματα ΕΣΠΑ. Με αντικατάσταση της μόνιμης σταθερής δουλειάς από ελαστικές σχέσεις εργασίας, που και πάλι δεν επαρκούν, και έτσι παραδίδονται σε εργολάβους.

Με «λυμένα τα χέρια» η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου προωθεί την ιδιωτικοποίηση και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων. Οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο περιφερειακό συμβούλιο στηρίζουν τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς – Επιχειρήσεις, δίνουν χιλιάδες ευρώ σε αυτές τις ΑΕ, με στόχο ένα μικρό «ευέλικτο επιτελικό κράτος», σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, που θα λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια, στην υπηρεσία πάντα των επιχειρηματικών ομίλων, με κατάργηση της  μόνιμης και σταθερής εργασίας. 

Η πολιτική αυτή είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, τόνισε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όχι μόνο καταγγέλλει αυτόν τον προγραμματισμό, αλλά προβάλλει την πάγια απαίτηση για:

  • Μόνιμη δουλειά για όλους. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες της περιφέρειας. 
  • Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ, των Αναπτυξιακών Οργανισμών ΑΕ και της λειτουργίας του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Κανένα συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, στα αστικά κόμματα και στους εκπροσώπους τους στην περιφέρεια. Γι’ αυτούς είναι κόστος οι λαϊκές ανάγκες και είναι όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: