Ως εδώ κα Ζερβού με τον αυταρχισμό σας και μη παρέκει…

Κλίμα αγανάκτησης και αναστάτωσης επικρατεί αυτές τις μέρες στους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών.  Γι’ άλλη μια φορά η πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής προστασίας & αλληλεγγύης Κέρκυρας (ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ.), φρόντισε να δώσει ένα ακόμη αρνητικό δείγμα  γραφής στο πώς εννοεί η ίδια την χρηστή διοίκηση και τον τρόπο άσκησης της δημοτικής εξουσίας.

Κλίμα αγανάκτησης και αναστάτωσης επικρατεί αυτές τις μέρες στους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών.  Γι’ άλλη μια φορά η πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής προστασίας & αλληλεγγύης Κέρκυρας (ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ.), φρόντισε να δώσει ένα ακόμη αρνητικό δείγμα  γραφής στο πώς εννοεί η ίδια την χρηστή διοίκηση και τον τρόπο άσκησης της δημοτικής εξουσίας.

     Πίσω απ’ το πρόσχημα των υπηρεσιακών αναγκών αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που ξαφνιάστηκαν (…συνήθης πρακτική και τα προηγούμενα χρόνια),  όταν ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά να αλλάξουν θέση εργασίας.  Λόγω όμως έλλειψης ουσιαστικού προγραμματισμού διαχείρισης προσωπικού και ενός ξεκάθαρου νομικού πλαισίου στο οποίο θα ήταν κατοχυρωμένα κριτήρια που δε θα δημιουργούνται αδικίες σε βάρος των εργαζομένων, η πρόεδρος του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. βρήκε ακόμα μια ευκαιρία και προχώρησε «κατά το δοκούν» σε αποφάσεις μετακινήσεων υπαλλήλων.

     Αποτέλεσμα αυτών, είναι ότι μετακινούνται εργαζόμενοι που ποτέ δεν ζήτησαν μετακίνηση ή δεν υπήρχε λόγος να μετακινηθούν.  Άλλοι να μετακινούνται με αποφάσεις οι οποίες «άλλαξαν» περιέργως ξανά και ξανά… για να πάνε φαίνεται κάποιοι, όσο πιο κοντά στο σπίτι τους. 

     Προφανώς τέτοιου είδους  πρακτικές αποτελούν ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις και βγάζουν μάτι, γιατί αποκαλύπτουν ένα καθεστώς ευννοιοκρατίας το οποίο  καλλιεργείται καιρό, ακόμα και  με τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης στην υπηρεσία.  Αποτελούν συγχρόνως και την άλλη όψη του νομίσματος γιατί με εμπάθεια και λογικές αυταρχισμού είδαμε το προηγούμενο διάστημα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της εκδίωξης του προϊσταμένου του Δ’ παιδικού σταθμού με απειλές για πειθαρχικές ποινές  λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

     Την πιο αλγεινή όμως εντύπωση προκαλεί η απάνθρωπη, αυταρχική και ανάλγητη αντιμετώπιση της προέδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ, ενάντια σε συνάδελφο βρεφονηπιοκόμο (ΑΜΕΑ), γιατί τόλμησε μαζί με άλλη συνάδελφο να διαμαρτυρηθούν στο γραφείο της, για την άδικη απόφασή της να τις μετακινήσει από σταθμούς της πόλης, σε σταθμούς στη Λευκίμμη και Αγ. Ματθαίο αντίστοιχα. Οι συναδέλφισσές μας αυτές είναι γνωστό ότι πέτυχαν και διορίστηκαν με τα μόριά τους σε θέσεις προτίμησης που ήταν καθορισμένες από την ίδια την προκήρυξη. 

     Προχωρώντας η κα Ζερβού  ένα βήμα παραπέρα κατακεραύνωσε τις συναδέλφισσες  ότι τάχα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, άρα η ίδια μπορεί να τις στείλει όπου θέλει.  Με αλαζονικό τρόπο τους συνέστησε ακόμη «ότι πρέπει να λένε κι ευχαριστώ»  που ο δήμος τους έδωσε δουλειά (!) και ότι της είναι αδιάφορο το γεγονός ότι τους είναι αδύνατο να μετακινούνται οδικώς.  (Σημειώνουμε ότι οι συναδέλφισσες διαμένουν μαζί σε μια μικρή γκαρσονιέρα με ενοίκιο για λόγους οικονομικούς αλλά και πρακτικούς (δηλ. λόγω των ειδικών αναγκών της μιας από αυτές).  

      Ακόμη και άλλοι συνάδελφοι που διαμαρτυρήθηκαν στον ΣΥΚΟΙΠΑ, είχαν ανάλογη αλαζονική αντιμετώπιση, δηλαδή:  να πουν κι αυτοί «ευχαριστώ»  που η «φιλεύσπλαχνη» δημοτική αρχή τους δίνει δουλειά και ψωμί, αλλιώς… «να ετοιμάζονται για Λευκίμμη» ! 

     Ως ΔΑΣ – ΟΤΑ καταγγέλλουμε τα φαινόμενα αυταρχισμού και αυθαιρεσιών που συμβαίνουν στον ΣΥΚΟΙΠΑ.  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ολόπλευρα και με αλληλεγγύη κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που άδικα και καταχρηστικά μετακινήθηκε. 

     Θεωρούμε ότι όσοι από την υπηρεσιακή δ/νση του συνδέσμου λειτούργησαν ή λειτουργούν με διοικητικές ενέργειες  οι οποίες συμβάλουν σε τέτοιες αποφάσεις και πρακτικές της προέδρου έχουν τεράστιες ευθύνες.  Συνυπεύθυνοι είναι όμως και όσοι τηρούν στάση ανοχής. 

. . . Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, οι εγγραφές των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς κινούνται με ρυθμούς «σαλίγκαρου και χελώνας».  Αποτέλεσμα άλλοι γονείς να αγανακτούν και άλλοι να αναγκάζονται να εξαργυρώνουν τα Vouscher στους ιδιωτικούς σταθμούς που γέμισαν με πελατεία και κέρδη.

Aναρωτιόμαστε, αλήθεια είναι τυχαίο αυτό;;; . . . ή θα αναλάβει κανείς ευθύνες εκεί στον ΣΥΚΟΙΠΑ ;;; 

ΚΑΛΟΥΜΕ τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας να πράξει τα αυτονόητα: 

  • Να καταγγείλει την πρόεδρο του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. και να απαιτήσει να ανακληθούν οι αποφάσεις που καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

 

  • Να κηρύξει προειδοποιητική Στάση Εργασίας για να καταδικάσουμε ως εργαζόμενοι συλλογικά και αγωνιστικά  αυτά τα φαινόμενα αυταρχισμού της προέδρου και της διοίκησης του ΣΥΚΟΙΠΑ, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στις δομές του συνδέσμου.

ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: