ΟΛΟΙ σήμερα στο Σύνταγμα: Στις 11 π.μ. το μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (SPOT)

Η ευρεία καταδίκη της σφαγής στη Γάζα και η στήριξη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό θα εκφραστεί με το μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουν σήμερα Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, σωματεία και φορείς.

Η ευρεία καταδίκη της σφαγής στη Γάζα και η στήριξη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό θα εκφραστεί με το μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουν σήμερα Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, σωματεία και φορείς.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν στη συναυλία για «να τραγουδήσουμε όλοι ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα». Το τραγούδι αυτό οι διαδηλωτές θα το πουν μαζί με τους: Ρίτα Αντωνοπούλου, «Ρεβάνς», KollektivA, «Κοινοί Θνητοί», «Υπεραστικοί», Magic de Spell, Διονύση Τσακνή, «Ρωμιοσύνη».

θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, ώστε για άλλη μια φορά ένα ανθρώπινο ποτάμι να διατρανώσει «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. σε Προπύλαια και Παλαιά Βουλή.

Ακόμη, Σωματεία και φορείς της Αττικής δρομολογούν λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν στη συναυλία ιδιαίτερα να συμμετάσχουν καλλιτέχνες που εναντιώνονται στο έγκλημα, ώστε «να τραγουδήσουμε όλοι ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα».

Τη θέση τους στη σκηνή έχουν πάρει ήδη οι Ρίτα Αντωνοπούλου, «Ρεβάνς», KollektivA, «Κοινοί Θνητοί», «Υπεραστικοί», Magic de Spell, Διονύσης Τσακνής, «Ρωμιοσύνη».

Να σημάνει ξεσηκωμός για καμία εμπλοκή στο μακελειό, καλεί το ΠΑΜΕ.

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για λευτεριά στην Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει τον λαό μας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στον λαό της Παλαιστίνης: “Δεν είστε μόνοι”», τονίζει.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν: Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).

Την κινητοποίηση – συναυλία στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα και σε άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα:

Αλεξανδρούπολη, 11 π.μ., συγκέντρωση – συναυλία στο πάρκο Αργώ

Καλαμάτα, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο, με αφετηρία το νότιο πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς στις 5 μ.μ.

Πάτρα, 7.30 μ.μ., συγκέντρωση – συναυλία στην πλατεία Γεωργίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: