Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για αντιπυρική προστασία και τη συντήρηση – επισκευή παιδικών χαρών

Για την επισκευή – συντήρηση των παιδικών χαρών ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει κονδύλι 30.000 ευρώ, ενώ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αυτό το κονδύλι δεν το είχαμε ψηφίσει οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10 – 5 – 2023, θέσαμε το ζήτημα των μέτρων αντιπυρικής προστασίας από τον Δήμο ενόψει καλοκαιριού, όπως είναι ο καθαρισμός αλσυλλίων, η κοπή κλαδιών από δέντρα σε δημοτικούς δρόμους, καθώς και ο καθαρισμός οικοπέδων ιδιωτών που βρίσκονται κοντά σε κατοικίες.

  Σχετικά με το τελευταίο μέτρο, επισημάναμε την απόφαση με τίτλο «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών», όπου αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, υποχρεούνται μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεών τους, ο οικείος Δήμος προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό.

  Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος προσέφυγε στην «ατομική ευθύνη» για τον προσδιορισμό ακαθάριστων οικοπέδων, αναθέτοντας τους ελέγχους για ακαθάριστα οικόπεδα στους δημότες, αποφεύγοντας να απαντήσει αν θα κάνουν ελέγχους και οι υπηρεσίες του Δήμου.

  Με αφορμή την ανάδειξη από το τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του προβλήματος κατεστραμμένων παιδικών χαρών που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα παιδιών, θέσαμε το ζήτημα της επισκευής – συντήρησης παιδικών χαρών όπου χρειάζεται. Επιπλέον θέσαμε το ερώτημα για πολλοστή φορά πότε θα τοποθετηθεί καινούργια παιδική χαρά στο 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας για την οποία έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή το ποσό των 70.000 ευρώ από το 2020!

  Για την επισκευή – συντήρηση των παιδικών χαρών ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει κονδύλι 30.000 ευρώ, ενώ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αυτό το κονδύλι δεν το είχαμε ψηφίσει οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

  Για την παιδική χαρά του 1ου Νηπιαγωγείου Μύρινας δήλωσε αδυναμία να πει πότε θα τοποθετηθεί.

  Οι δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τα παραπάνω.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: