Οι Αρτινοί στις 8 του Οκτώβρη να κάνουν την έκπληξη εκλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ελπιδοφόρο μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έστειλαν εκατοντάδες Αρτινοί με την παρουσία τους στην κεντρική συγκέντρωση της ΚΟ του ΚΚΕ στην Άρτα (ΦΩΤΟ)

Ελπιδοφόρο μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έστειλαν εκατοντάδες Αρτινοί με την παρουσία τους στην κεντρική συγκέντρωση της ΚΟ του ΚΚΕ στην Άρτα, το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο Στράτος Καλλώνης, υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων, έδωσε υπόσχεση ότι όλοι οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συνεχίσουν μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο να δίνουν τη μάχη, μέσα από τα σωματεία και τους φορείς, για κάθε πρόβλημα του εργατόκοσμου, όπως έπραξαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σημείωσε ότι οι Αρτινοί πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στους υποψηφίους των αστικών κομμάτων που στήριξαν και προωθούν ενεργά την αντιλαϊκή πολιτική, υπενθυμίζοντας ότι σε όλα τα ζητήματα, των αγροτών, της λειτουργίας του νοσοκομείου, στο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο «Ήπειρος» δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων και των βιοπαλαιστών της περιοχής.

Στη μόνιμη δικαιολογία της δημοτικής αρχής της ΝΔ ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ο Στρ. Καλλώνης υπογράμμισε ότι αυτό αφορά μόνο τις λαϊκές ανάγκες. Αναφέρθηκε στο κόψιμο του ρεύματος στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της Άρτας και τους σοβάδες που έπεφταν από τα ταβάνια στο σχολείο στους Κωστακιούς, όταν βρίσκουν εκατομμύρια ευρώ για έργα βιτρίνας, για τις ανάγκες στήριξης του τουριστικού κεφαλαίου. Κάλεσε τους Αρτινούς στις 8 του Οκτώβρη να κάνουν την έκπληξη εκλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, στηρίγματα στον αγώνα του λαού.

Ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, υπογράμμισε τις σοβαρές ευθύνες της Περιφέρειας Ηπείρου για την καθυστέρηση υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, επειδή δεν είναι κερδοφόρα για τις κατασκευαστικές. Κατήγγειλε ότι έχουν περάσει 8 χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 και δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οι μελέτες για τη διευθέτηση της κοίτης του Άραχθου, ενώ αυτές μετατίθενται για τον Ιούλιο του 2024. «Θέλουν 9 χρόνια μόνο και μόνο για να μελετήσουν τι έργα πρέπει να γίνουν, αν βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να μην πνιγεί κόσμος και χαθούν περιουσίες. Όμως σε αυτά τα 9 χρόνια έκτισαν το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων που παρέδωσαν με ΣΔΙΤ στην “ΤΕΡΝΑ”. Διασφάλισαν ελάχιστη εγγυημένη τιμή 5,2 εκατ. ευρώ, για να πληρώνουν από αυτά 900 χιλιάδες ευρώ ανταποδοτικά οι Αρτινοί, ενώ δεν έχουν παραδώσει 1 κιλό σκουπίδια όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε για να αναδείξει τις αρνητικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που προτάσσει τα κέρδη του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Αναφερόμενος στις ευθύνες της περιφερειακής αρχής της ΝΔ για τη συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα και το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, υπογράμμισε ότι από τη στήριξη στα ΠΟΠ προϊόντα, όπως η φέτα, κερδισμένοι βγήκαν μόνο οι μεγάλες μεταποιητικές βιομηχανίες της περιοχής. Πρόσθετα, στους καταχρεωμένους αγρότες και από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, ο Α. Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου, τους καλεί να πάρουν νέα δάνεια για να βάλουν φωτοβολταϊκά στις στέγες. Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ο Γ. Πρέντζας, πολλοί ΤΟΕΒ στην Ήπειρο διακόπτουν την υδροδότηση των χωραφιών, λόγω χρεών στη ΔΕΗ και στους κάμπους «φυτεύονται» φωτοβολταϊκά πάρκα, εντείνοντας την επισιτιστική ανεπάρκεια της χώρας.

Ο Γ. Πρέντζας υπογράμμισε  ότι στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη κρίνεται αν θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, με πολλούς περισσότερους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γιατί το μόνο που φοβούνται, όπως σημείωσε, είναι έναν οργανωμένο λαό που θα κάνει πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό στον δρόμο της ανατροπής». Τέλος τόνισε ότι στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη κρίνεται αν θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής καλώντας τους Αρτινούς να στηρίξουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου και σε όλους τους δήμους του νομού. Στο δήμο Αρταίων με υποψήφιο δήμαρχο τον Στράτο Καλλώνη, στο δήμο Νικολάου Σκουφά με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σαπρίκη και λευκό ή άκυρο στους δήμους Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: