Όχι στην υποταγή της υγείας στη λογική του κόστους-οφέλους διατράνωσαν οι συνταξιούχοι Μηχανικοί (ΦΩΤΟ)

Οι συνταξιούχοι της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ πραγματοποίησαν στις 31 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί παράσταση στο Υπουργείο Υγείας για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη διαρκή χειροτέρευση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Οι συνταξιούχοι της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους μέσα στο καλοκαίρι, πραγματοποίησαν στις 31 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί παράσταση στο Υπουργείο Υγείας (φωτογραφία) για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη διαρκή χειροτέρευση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Απαίτησαν δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, που τις πλήρωσαν και πληρώνουν με τις εισφορές τους.

Η οδός Αριστοτέλους τραντάχτηκε από τα συνθήματά τους, «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Θέλουμε σύγχρονη υγεία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία», «Ο υπουργός μας έκλεισε την πόρτα, γιατί με το Ζελένσκι θα πήγε βόλτα», «Λεφτά για την Υγεία κι όχι για όπλα στη  Ουκρανία».

Ο Υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης, παρ’ όλο που είχε ειδοποιηθεί επαρκώς και έγκαιρα, δεν όρισε εκπρόσωπό του να τους δεχτεί, συνεπής με τη γύμνια της πολιτικής που εξυπηρετεί και δεν χωρά ούτε καν τη συζήτηση τέτοιων αιτημάτων. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράστηκε στο προσωπικό και τους διερχομένους:

Οι συνθήκες της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης χειροτερεύουν με σταθερούς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες και απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις διαρκώς βελτιούμενες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

  • Τον εντεινόμενο αποκλεισμό μας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, από τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης, θεραπείας και επεμβάσεων.
  • Τις τεράστιες καθυστερήσεις για να βρει κανείς εξέταση ή εισαγωγή σε δημόσια νοσοκομεία.
  • Τη διαρκή μεθόδευση για αυξανόμενη διοχέτευσή μας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και το εντεινόμενο «σπρώξιμο» σε συγκεκριμένους ιδιώτες για εξετάσεις. 
  • Για καρκίνους έχουν αφαιρέσει βασικές εξετάσεις και εμφανίζεται πλέον με θράσος η μεγκελική «διαλογή» των καρκινοπαθών
  • Τις αυξανόμενες συνταγογραφήσεις μη γενόσημων φαρμάκων, κάτι που ανεβάζει τη συμμετοχή.
  • Την κερδοσκοπία στα φάρμακα που αυξάνει τις τιμές και δημιουργεί ελλείψεις.
  • Στα νοσοκομεία ασθενείς και προσωπικό έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις τραγικές ελλείψεις.
  • Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι πως δεν υπάρχει πια θέση για εμάς στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Μέσα στα πλαίσια του γενικότερου συνταξιουχικού κινήματος απαιτούμε:

  • Να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και όλο το αναγκαίο προσωπικό. Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Να λειτουργούν όλες οι κλινικές και μονάδες τους. 
  • Να λειτουργήσουν και δημιουργηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ΜΕΘ
  • Να εξοπλιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με όλα τα αναγκαία ασθενοφόρα και να επανδρωθούν κατάλληλα.
  • Να σταματήσει το αίσχος της διαλογής των «γενόσημων» φαρμάκων. Σε όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα να υπάρχει συμμετοχή με το ίδιο ποσοστό.
  • Να καταργηθεί η συμμετοχή μας στα φάρμακα.

Στον 21ο αιώνα οι ανάγκες μας για την Υγεία, η ζωή μας όλη, δεν μπορεί να εντάσσονται στη λογική κόστους- οφέλους. Αποτελούν συστατικό στοιχείο της αναγκαίας οργάνωσης της Κοινωνίας μας, που διαθέτει σήμερα τεράστια μέσα για να τις ικανοποιεί διαρκώς με καλύτερους ορούς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: