Νεκρό 5χρονο παιδί από το Αφγανιστάν, λίγο έξω από τη Μόρια

Το αγοράκι ήταν μέσα σε ένα χαρτόκουτο και το πάτησε φορτηγό που μετέφερε εμπορεύματα στο χώρο. Το τραγικό δυστύχημα φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας, μέχρι να ξεχαστεί εκ νέου, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.

Ένα πεντάχρονο αγοράκι από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Άι-Γιάννη Λέσβου λίγο έξω από τη Μόρια, όταν ένα φορτηγό που κινούνταν στο χώρο, πάτησε το χαρτόκουτο μες στο οποίο βρισκόταν το μικρό παιδί.

Το φορτηγό βρισκόταν στο χώρο, παραδίδοντας εμπορεύματα, ενώ ο οδηγός του μεταφέρθηκε στο αυτόφωρο, καθώς οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Η στατιστική καταγράφει έναν ακόμα θάνατο, τα ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση και ο κόσμος αρχίζει δυστυχώς να συνηθίζει και να μένει απαθής μπροστά στο τέρας. Αλλά το θέμα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας παραμένει ανοιχτή πληγή, που έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με κάθε τέτοια είδηση, για να ξεχαστεί λίγο μετά, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: