Να φύγει το καράβι του θανάτου – Επιστολές στρατευμένων ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη βάση της Σούδας

Αλήθεια τι ασφάλεια μπορούν να μας προσφέρουν οι δυνάμεις και οι οργανισμοί που έχουν αιματοκυλήσει τον μισό πλανήτη, πρωτοστατούν στην αλλαγή συνόρων και υποθάλπουν τη τουρκική επιθετικότητα;

Αντιδράσεις και στους στρατευμένους έχει προκαλέσει η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Dwight D. Eisenhower» στη βάση της Σούδας. Στο alt.gr δημοσιεύονται επιστολές φαντάρων που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παρουσία του αεροπλανοφόρου, απαιτώντας να φύγει από τη χώρα και να σταματήσει η χρήση της Σούδας ως ορμητήριο πολέμου.

«Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες», ζητά με επιστολή του ο Γιώργος Μαυροκουκουλάκης, στρατιώτης που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ, σημειώνοντας ότι «κανένα αίσθημα ασφαλείας δεν καλλιεργεί, το αντίθετο. Οι επισκέψεις, συνεργασίες και συνεκπαιδεύσεις με τους φονιάδες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τον λαό μας»:

Η επίσκεψη του αεροπλανοφόρου USS Eisenhower είναι απόρροια της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ενδοϊμπεριαλιστικους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας.

Κανένα αίσθημα ασφαλείας δεν καλλιεργεί, το αντίθετο. Οι επισκέψεις, συνεργασίες και συνεκπαιδεύσεις με τους φονιάδες των ΗΠΑ, ΝΆΤΟ, ΕΕ βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο το λαό μας.

Αλήθεια τι ασφάλεια μπορούν να μας προσφέρουν οι δυνάμεις και οι οργανισμοί που έχουν αιματοκυλήσει τον μισό πλανήτη, πρωτοστατούν στην αλλαγή συνόρων και υποθάλπουν τη τουρκική επιθετικότητα;

Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες, καμία συμμετοχή της χώρας μας στις πρόβες πολέμου, όχι στην μετατροπή της περιοχής μας σε πολεμικό στόχο.

Μαυροκουκουλακης Γεώργιος
Στρατιώτης που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ

«Είναι προκλητικό, όταν με ευθύνη όλων αυτών το Αιγαίο γέμισε με “αμφισβητούμενες” γκρίζες ζώνες και η τουρκική επιθετικότητα χαίρει κάλυψης αλλά και υποστήριξης, να μας παρουσιάζουν την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα μας σαν παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας, ακόμα και ανάπτυξης» σημειώνει  ο στρατιώτης Γιώργος Γκισγκίνης:

Στις μέρες μας υπάρχουν πιο πολλές αποδείξεις από ποτέ ότι η βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών μόνο δεινά φέρνει στο λαό μας! Ειδικά, σε μια περίοδο που οι ανάγκες για την υγεία του λαού μας είναι τεράστιες είναι προκλητικό να δίνονται δισεκατομμύρια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Είναι προκλητικό, όταν με ευθύνη όλων αυτών το Αιγαίο γέμισε με “αμφισβητούμενες” γκρίζες ζώνες και η τουρκική επιθετικότητα χαίρει κάλυψης αλλά και υποστήριξης, να μας παρουσιάζουν τη παρουσία Αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα μας σας παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας, ακόμα και ανάπτυξης.

Αναβάθμιση στη παρουσία αυτή αποτελούν όλες οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή της χώρας μας στην γενικευμένη γιγάντια προβα πολέμου – άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, Defender 21. Στα πλαίσια αυτά σουλατσάρουν στη χώρα μας μια σειρά φονικά όπλα των ιμπεριαλιστών, με πιο γνώστη περίπτωση αυτή του “διάσημου” αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower στη βάση της Σούδας στη Κρήτη (πλοίο με τεράστιο ρόλο σε όλες τις εγκληματικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή απο το 1988 και μετά).

Εκφράζω και εγώ με τη σειρά μου την έντονη διαμαρτυρία μου! Να αποχωρήσει άμεσα το αεροπλανοφόρο από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν έχουν καμία δουλειά οι δολοφόνοι των λαών στη χώρα μας!

Να σταματήσει τώρα η υποστήριξη με κάθε τρόπο που δίνει η χώρα μας στη πρόβα πολέμου που διεξάγεται αυτή τη περίοδο.

Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου!

Αποδέσμευση τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του!

Γκισγκίνης Γιώργος
Φαντάρος ΕΛΔΥΚ

«Την ίδια στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των ιμπεριαλιστών πολέμων, η ελληνική κυβέρνηση διοργανώνει φιέστες πάνω στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο», σημειώνει φαντάρος της ΕΛΔΥΚ στην επιστολή του:

Είμαι φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ και θέλω να δηλώσω σχετικά με τον κατάπλου του Αμερικανικού αεροπλανοφόρου, ότι την ίδια στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των ιμπεριαλιστών πολέμων, την ίδια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση διοργανώνει φιέστες πάνω στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την προσήλωση της στα δολοφονικά σχέδια τον ΗΠΑ εμπλέκοντας ακόμα ποιο πολύ τον λαό της χώρας μας σε πολλούς κινδύνους.

Να φύγει το «καράβι του θανάτου», απαιτεί με επιστολή του και άλλος στρατιώτης:

Υπηρετώντας την θητεία μου στην ΕΛΔΥΚ έπεσα πάνω σε μια ανησυχητική είδηση. Συγκεκριμένα ο αγκυροβολισμος του Αμερικανικού αεροπλανοφόρου  Αϊζενχάουερ αποτελεί μία πολύ ανησυχητική είδηση για το λαό μας αλλά και τους λαούς των γύρω περιοχών.

Αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε σε μια απέραντη νατοϊκή βάση τη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το έργο της υλοποιώντας όλες εκείνες τις συμφωνίες που την εμπλέκουν  σε επικίνδυνα παιχνίδια στην περιοχή.

Επίσης αποτελεί μεγάλη πρόκληση η κυβερνητική φιέστα που ετοιμάζεται για το “καράβι του θανάτου” , την ώρα που το σύστημα υγείας της χώρας έχει “μπει στην εντατική” και χιλιάδες υγειονομικοί και λαϊκοί φορείς φωνάζουν για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Ακόμα και τώρα δείχνουν ποιες είναι οι προτεραιότητες τους!! Καμία ανοχή στην απόβαση των Αμερικανών στη βάση της Σούδας! Να φύγει τώρα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο από το νησί!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: