Να ανοίξει το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας με ενισχυμένα μέτρα πυροπροστασίας

Να ανοίξει το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με μέτρα πυροπροστασίας απαιτεί η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, στηρίζοντας παράλληλα τον αγώνα για αποζημίωση των πληγέντων και μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Να ανοίξει το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με μέτρα πυροπροστασίας απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, στηρίζοντας παράλληλα τον αγώνα για αποζημίωση των πληγέντων και μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ακολουθώντας κατά πόδα την  Περιφερειακή Διοίκηση Πατούλη, η Δημοτική Αρχή κλείνει το Άλσος για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Πρόκειται για κυνική παραδοχή ότι ο Δήμος δεν έχει τα μέσα να προφυλάξει αποτελεσματικά το Άλσος μας. Συνιστά, επιπρόσθετα, μια απόφαση που πλήττει ακριβώς όσους το έχουν ανάγκη, τις οικογένειες και τους κατοίκους που δεν έχουν την δυνατότητα να αποδράσουν από το καμίνι του αστικού κέντρου.

Είναι μια απόφαση που κινείται στην αποτυχημένη λογική της “ατομικής ευθύνης” την οποία ανασύρουν Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι προκειμένου να κρύψουν την γύμνια μέτρων αντιπυρικής προστασίας, την πολιτική που για άλλη μια χρονιά  έχει μετατρέψει σε αποκαϊδια χιλιάδες στρέμματα δάσους και σπίτια.

Το Άλσος είναι πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής για τις λαϊκές οικογένειες, μπορεί να δώσει μια ανάσα ίσκιου και δροσιάς  στις δύσκολες συνθήκες του καύσωνα.

Ζητάμε να ανοίξει τώρα για τους κατοίκους  με ενισχυμένα μέτρα πυροπροστασίας.

Ταυτόχρονα, η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την κινητοποίηση που διοργανώνουν συνδικάτα και μαζικοί φορείς τη Δευτέρα 24 Ιούλη στις 7.30 μ.μ  στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας διεκδικώντας:

  • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
  • Να στελεχωθούν όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες. Να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.
  • Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των πυρόπληκτων περιοχών»

 

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: