«Μην κολλάς» | Τέτοιοι πραματευτάδες, τέτοια …μαντάτα φέρνουν

Τι πιο «λογικό», θα σκεφτεί κανείς… Όσοι κερδίζουν από τη διαχείριση της «βλάβης», να προωθούν και την αντιδραστική ατζέντα της κυβέρνησης. Δηλαδή, οι «κολλημένοι» με τα κέρδη να σου λένε …«μην κολλάς»!

Κολλημένοι

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νομοσχέδιο για την παραπέρα διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Πρόληψης, Αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και Κοινωνικής Επανένταξης, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο το σπουδαίο έργο που επιτελούν φορείς του χώρου, παίρνουν «φωτιά» και τα επιτελεία για τη στήριξη της αντιδραστικής μεταρρύθμισης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το συνέδριο με τίτλο «Μην κολλάς», το οποίο στοχεύει στη «διάδοση και προβολή των καλών πρακτικών μείωσης της βλάβης και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ήπια κατανάλωση και τις υπεύθυνες συμπεριφορές». Δηλαδή, νομιμοποίηση των εξαρτήσεων αλλά με «μικρότερη βλάβη».

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι όσοι πρωτοστατούν στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δωρεάν προγραμμάτων μέσα από τον λεγόμενο «ενιαίο φορέα» που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση: Ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ.ά. Και το καλύτερο; Χορηγοί του συνεδρίου για τις εξαρτήσεις είναι μια εταιρεία διαδικτυακού τζόγου, μια βιομηχανία εμφιαλωμένων ποτών και μια από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της χώρας! Τέτοιοι πραματευτάδες, τέτοια …μαντάτα φέρνουν.

Τι πιο «λογικό», θα σκεφτεί κανείς… Οσοι κερδίζουν από τη διαχείριση της «βλάβης», να προωθούν και την αντιδραστική ατζέντα της κυβέρνησης. Δηλαδή, οι «κολλημένοι» με τα κέρδη να σου λένε …«μην κολλάς»!

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: