Μέρες “Γκομπάκ” στον Μανταμάδο – Τα ΜΑΤ παρακαλούν τους κατοίκους να τους αφήσουν να φύγουν από την Καράβα και αποχωρούν με την ουρά στα σκέλια

Τα ΜΑΤ έφυγαν με την ουρά στα σκέλια ενώ κάποιοι από τους κατοίκους τους “ξεπροβόδιζαν” με το ιστορικό “γκομπάκ” που φώναζαν οι πρόγονοί τους στους κατακτητές Βρετανούς.

Έριξαν χημικά με το τσουβάλι, λες και ψεκάζουν κατσαρίδες.

Στόχευαν στο ψαχνό, άμαχο πληθυσμό και γυναικόπαιδα, που ήταν εκεί φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας.

Δακρυγόνα σ αυτόν τον κόσμο… τον καλό – Καράβα ΖΩΝΤΑΝΑ

Δακρυγόνα σ αυτόν τον κόσμο… τον καλό – Καράβα ΖΩΝΤΑΝΑ

Gepostet von Στο Νησί am Dienstag, 25. Februar 2020

Έβαλαν στόχο ακόμα και έναν γέροντα-παπά που ήταν μαζί με τους διαδηλωτές που ρωτούσε τους ΜΑΤατζήδες “τι σας κάναμε;”.

Gepostet von Ιωάννης Πρινάρης am Mittwoch, 26. Februar 2020

https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1232669543719407616?s=09&fbclid=IwAR3dnKITEg0BzB5bHV6e9xjtOi7N0KiYGCYTBNSfUs583u8fMksM1nJ0bsM

Έβαλαν φωτιά σε δασικές περιοχές, για να ανοίξουν δρόμο να περάσουν.

Έριξαν χημικά σε κλειστούς χώρους. Έβριζαν χυδαία τους ντόπιους. Έδρασαν σαν δυνάμεις Κατοχής, σε κατειλημμένη χώρα.

Και ξαφνικά…

Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όσα έκαναν.

Ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου (Τ. Βέρρος), που κάθε άλλο παρά πολέμιος της κεντρικής εξουσίας είναι, σχολιάζει σκωπτικά το πάθημα των ΜΑΤ και την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν στην Καράβα.

Όταν τους τέλειωσαν τα πολεμοφόδια, βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να παρακαλέσουν τους ντόπιους να τους ανοίξουν τον δρόμο και να τους αφήσουν να περάσουν για να φύγουν από την περιοχή.

Με άλλα λόγια, βρέθηκαν στην ανάγκη αυτών που έβριζαν χυδαία (Τουρκόσπορους, γκασμάδες κτλ), των ίδιων ανθρώπων που σημάδευαν με χημικά και δακρυγόνα. Μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης, ξεσήκωσαν όλο τον πληθυσμό εναντίον τους και όταν είδαν πως είναι σε δεινή μειονεκτική θέση, άλλαξαν τροπάριο: “αφήστε μας να φύγουμε για να ανεφοδιαστούμε και να γυρίσουμε να σας καταστείλουμε ξανά”.

Οι κάτοικοι ζητούσαν εγγυήσεις πως η αποχώρησή τους θα είναι οριστική, ενώ κάποιοι φώναζαν ρυθμικά “γκομπάκ”, ξαναζώντας τις μέρες του ηρωικού Δεκέμβρη του ’44 και το σύνθημα ενάντια στους Βρετανούς.

Όσοι εκτελούν διαταγές και δρουν σα δυνάμεις κατοχής, ας είναι έτοιμοι να γνωρίσουν και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτήν της αντίστασης του λαού…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: