Μάρκος Σκούφαλος: Να βάλουμε φρένο στα εγκληματικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για στρατιωτικές βάσεις στα νησιά μας

Καλούμε τον λαό της Χίου και όλων των νησιών να αποτρέψουν αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους, αλλά και τις άλλες παρατάξεις και υποψήφιους δημάρχους, που διεκδικούν την ψήφο του χιώτικου λαού να πάρουν άμεσα θέση

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου και υποψήφιου Δημάρχου Χίου, Μάρκου Σκούφαλου

Η τροπολογία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων στα ελληνικά νησιά, αποτελεί ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος των νησιών μας και της Χίου. 

Η εν λόγω τροπολογία διευρύνει την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, που έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων. Η δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στα νησιά θα εμπλέξει βαθύτερα τη χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας και στους σφοδρούς ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα.

Συγκεκριμένα πατώντας πάνω στην επικίνδυνη συμφωνία για τις βάσεις, με την τροπολογία αυτή,  καλούνται οι Αμερικανοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών να υποβάλουν από κοινού στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση για την σχέση ασφαλείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Η έκθεση προβλέπει μεταξύ άλλων και την ανάλυση της δυνατότητας για πρόσθετες βάσεις ή διευρυμένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελληνική Δημοκρατία, ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά.

Να θυμίσουμε ότι το δρόμο της μετατροπής της χώρας σε πεδίο βολής φτηνό, έχουν στρώσει από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τα διάφορα δεκανίκια  τους.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε  τη ρήση Μητσοτάκη περί νατοϊκών νησιών και τις πρόσφατες για « σχετική κυριαρχία» , αλλά και  τις θέσεις της Τουρκίας για αποστρατικοποιημένα νησιά, καταλαβαίνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκρηκτικό μείγμα για τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας , για την Ειρήνη στην περιοχή και την ασφάλειά μας.

Καλούμε το λαό της Χίου και όλων των νησιών να αποτρέψουν αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους, αλλά και τις άλλες παρατάξεις και υποψήφιους δημάρχους, που διεκδικούν την ψήφο του χιώτικου λαού να πάρουν άμεσα θέση, εκτός και αν δηλώνουν «αναρμοδιότητα» για τη ζωή και το μέλλον των νησιών μας και των κατοίκων τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: