Μαίνεται η φωτιά στη Μεταμόρφωση – Παραμένει ο πυκνός τοξικός καπνός – Οδηγίες προς τους πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σώρου, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Ο πυκνός τοξικός καπνός από τα καιόμενα πλαστικά εξαπλώθηκε σε όλη την Αθήνα (Μελίσσια, Περιστέρι, Σύνταγμα, Νίκαια) ενώ έγινε ορατός από την Αίγινα και την Εύβοια.

Μαίνεται η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασής της σε παρακείμενα κτίρια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σώρου, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ αργότερα ενισχύθηκαν σε 35 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιγόμενα πλαστικά. Ο πυκνός τοξικός καπνός εξαπλώθηκε σε όλη την Αθήνα (Μελίσσια, Περιστέρι, Σύνταγμα, Νίκαια) ενώ έγινε ορατός από την Αίγινα και την Εύβοια.

Συστάσεις προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και από το Πυροσβεστικό Σώμα, που καλεί τους πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους. Σημειώνεται πως από την πυρκαγιά πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής ενώ είναι έντονη η δυσοσμία.

Ειδικότερα συστήνεται:

1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από 902.gr
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: