Λιάνα Κανέλλη: Είναι ζήτημα αγωνιστικής τιμής και δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας η ενίσχυση της “Δημοσιογραφικής Συνεργασίας”

Το επάγγελμα χρειάζεται συνδικαλιστική αναβάθμιση, δραστική και αποφασιστική, γι’ αυτό ψηφίζουμε “Δημοσιογραφική Συνεργασία” στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Τη στήριξή της στη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 31 Γενάρη, εκφράζει η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Στη δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

«Σ’ αυτές τις εκλογές είναι παραπάνω από αναγκαία η ενίσχυση της “Δημοσιογραφικής Συνεργασίας”. Είναι ζήτημα αγωνιστικής τιμής και δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας. Έχει ζωτική σημασία για τον κλάδο οι δημοσιογράφοι να παλέψουμε με ζωντανές διαδικασίες, ουσιαστική ενημέρωση και Επιτροπές Αγώνα σε κάθε μέσο, για να αντιμετωπιστούν τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχουν επιφέρει στους δημοσιογράφους, αλλά και όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, όχι απλώς οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων, αλλά και οι διευκολύνσεις των “ειρηνόφιλων” συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Με πετσοκομμένους κατά 40% τους μισθούς, με διογκωμένη ανεργία, τον τεντωμένο σε σχεδόν εικοσιτετράωρο εργάσιμο  χρόνο, πληρωμένο και απλήρωτο, με τις νέες τεχνολογίες να πλουτίζουν τους ιδιοκτήτες και να φτωχαίνουνε τις πένες και τα μικρόφωνα, είναι σχεδόν αυτοκτονική η ενίσχυση εκείνων των παρατάξεων που τη συνεργασία την οραματίζονται μόνο με τ’ αφεντικά και “βολεύτηκαν”  με την τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας να έχει υπογραφή το μακρινό 2009.

Όσο οι συνάδελφοι εναποθέτουν την απομάκρυνση από την εξαθλίωση σε συνδικαλιστές που κυνηγάνε ως αντίδικοι των εκδοτών, των καναλαρχών και των διαδικτυακών αφεντικών τη “νομιμότητα” του πόρου του 2%, από τους μπουκωμένους με κρατικό χρήμα, τόσο θα μπήγουν το μαχαίρι στο κόκκαλο των συναδέρφων τους και θα καλλιεργούν την  ανοχή  απέναντι στη σήψη.

Το επάγγελμα χρειάζεται συνδικαλιστική αναβάθμιση, δραστική και αποφασιστική, γι’ αυτό ψηφίζουμε “Δημοσιογραφική Συνεργασία” στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: