Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Αντιδημοκρατικό ξεκίνημα για τη Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Πλανάται η δημοτική αρχή, εάν νομίζει ότι με αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο θα γλιτώσει από τον έλεγχο και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εδώ και αποτελεί τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση…

Έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο ο νέος δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, με αφορμή τον ορισμό των διοικήσεων στις εταιρείες του δήμου.

Όλα δικά της τα ήθελε η δημοτική αρχή Μαλαφή, αρνούμενη την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και των αντιπολιτεύσεων για αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων. Γι αυτό και περιχαρακώθηκε πίσω από τον αντιδημοκρατικό νόμο της κυβέρνησης , που της δίνει αυξημένη πλειοψηφία, αντί της απλής πλειοψηφίας.

Ήταν τόση η φόρα ή η άγνοια νόμου που είχε ο ίδιος ο δήμαρχος ,που σε κάθε εταιρεία πρότεινε το σύνολο του ΔΣ από τη δική του παράταξη με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μάταια να προσπαθεί διακριτικά να του εξηγήσει.

Σε κάθε περίπτωση αναδείχθηκε η αντιδημοκρατική νοοτροπία της δημοτικής αρχής, αλλά και το πόσο δίκιο είχε η Λαϊκή Συσπείρωση, που δεν έτρεξε στο β’  γύρο των δημοτικών εκλογών να στοιχηθεί πίσω από την παράταξη του νυν δημάρχου και τις έωλες δεσμεύσεις του περί συναίνεσης και συμμετοχής ,όπως έκαναν οι άλλες παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και η “Χίος Μπροστά”.

Αξίζει να σημειωθεί,  ότι είναι η πρώτη δημοτική αρχή από τη συνένωση των παλαιών δήμων, που τηρεί στο έπακρον την αντιδημοκρατική νομοθεσία της κυβέρνησης της ΝΔ για να εξοβελίσει το σύνολο των παρατάξεων από τα ΔΣ των δημοτικών εταιρειών. Ακόμα και πρώην δημοτική αρχή τα δύο πρώτα χρόνια , αποδέχτηκε την απλή πλειοψηφία παραχωρώντας θέσεις σε όλες τις αντιπολιτεύσεις.

Σε ο,τι αφορά τη Λαϊκή Συσπείρωση, ζητήσαμε μία θέση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΧ, που στα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε η Κλαίρη Κωστάλα , οριζόμενη από τα εκάστοτε δημοτικά συμβούλια, για να εισπράξουμε την άρνηση του δημάρχου.

Πλανάται η δημοτική αρχή, εάν νομίζει ότι με αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο θα γλιτώσει από τον έλεγχο και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εδώ και αποτελεί τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση όχι μόνο μέσα, αλλά κυρίως έξω από το Δημοτικό συμβούλιο για να οργανώσει τους αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: