Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε»!

…είπε κυνικά και προκλητικά ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, την ώρα που πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες, με πενιχρά μέσα για να σώσουν σπίτια, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον στην Ανατολική Αττική, τα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι!

«Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε», είπε κυνικά και προκλητικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, την ώρα που πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες, με πενιχρά μέσα για να σώσουν σπίτια, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον στην Ανατολική Αττική, τα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι!

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους που βλέπουν το βιος τους να γίνεται στάχτη «να υπακούν στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας» ώστε «οι εκκενώσεις που διατάσσονται να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

Παραδέχτηκε δηλαδή πώς ό,τι «είναι να καεί, θα καεί», επικαλούμενος το γνωστό επιχείρημα για το «αποτέλεσμα της μεγάλης κλιματικής κρίσης», την ώρα όμως που για ακόμη μια χρονιά δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας και οι ελλείψεις υπονομεύουν κάθε προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγοών.

Ακόμα, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι μετά την κατάσβεση, «ο κρατικός μηχανισμός θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές για να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα», αν και η εμπειρία όσων έχουν πληγεί από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς δείχνει ότι οι όποιες αποζημιώσεις είναι πενιχρές και οι διαδικασίες καθυστερούν ακόμα και για χρόνια!

902.gr

 

Φωτογραφία:  Aris Oikonomou / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: