Κυριακή 14 Απρίλη – Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης

Στην Αττική με την 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και σε όλη τη χώρα με κινητοποιήσεις σε ΝΑΤΟικές βάσεις και σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας».

Με σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Απρίλη και στις πορείες που διοργανώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους:

«να εκφράσουμε τη δική μας, τη λαϊκή θέση ενάντια στη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να καταδικάσουμε το ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, που συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή του, να καταδικάσουμε την εγκληματική ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια».

Σε ένταση της πάλης για:

–Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
–Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό.
–Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
–Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Οχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.
–Εξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – Ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών.
–Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την υποδοχή των ειρηνοδρόμων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Σταύρος Τάσσος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. και επίσης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Σε άλλες πόλεις:

— Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης οργανώνουν κινητοποίηση στη βάση της Σούδας, που θα ξεκινήσει στις 12 μ. από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Κάλεσμα συμμετοχής στα σωματεία του νομού απευθύνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, με αναχώρηση στις 8 π.μ. από το Αγαλμα Βενιζέλου.

— Στην Αλεξανδρούπολη, η αντιπολεμική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

— Οι Επιτροπές Ειρήνης Λάρισας και Μαγνησίας οργανώνουν Πορεία Ειρήνης στις 11 π.μ., στην πλατεία ΑΤΑ της Λάρισας. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

— H Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων οργανώνει Πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πλατεία του Μεγαλοχωρίου και θα ολοκληρωθεί στο κέντρο των Τρικάλων. Για τη μετάβαση στο Μεγαλοχώρι δρομολογείται αστικό λεωφορείο δωρεάν, με αναχώρηση στις 5.30 μ.μ. από την αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων.

— Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας καλεί στις 11 π.μ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.

— Στον Αραξο, αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ.

— Στο Ακτιο, οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Αρτας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία και φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας, πραγματοποιούν: Στις 11 π.μ., συγκέντρωση έξω από τη βάση του Ακτίου. Στις 12 μ., πορεία και συγκέντρωση στην Πρέβεζα.

Πηγή: Ριζοσπάστης

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: