Ξένος πόνος ξέγδαρμα… – Ποιοι δεν θέλουν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων;

Οι εργαζόμενοι του Δήμου όμως βγάζουν τα συμπεράσματά τους και θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους…

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή έφερε προς συζήτησης με την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την πληρωμή των εργαζομένων του Δήμου, της κοινωφελούς εργασίας των 8μηνων του ΟΑΕΔ οι οποίοι είχαν προσφύγει δικαστικώς και με προσωρινές διαταγές επανήλθαν στην εργασία τους.

«Δυστυχώς με ευθύνη των παρατάξεων της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΠIΡΑΛ, του κ. Νικολόπουλου και του κ. Χρυσανθακόπουλου, δεν έγινε η συζήτηση και η ψήφιση της εν λόγω μισθοδοσίας, παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για να μπορέσουμε να πληρώσουμε έγκαιρα τους εργαζόμενούς μας.

«Ξένος πόνος ξέγδαρμα» λέει ο λαός μας και η παροιμία αυτή τους ταιριάζει γάντι.

Οι εργαζόμενοί μας όμως βγάζουν τα συμπεράσματά τους», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πάτρας για τις μεθοδεύσεις που ενορχήστρωσαν, προκειμένου να μην ψηφιστεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ώστε να πληρωθούν οι πεντακόσιοι εργαζόμενοι στην κοινωφελή που συνεχίζουν την εργασία τους με δικαστικές αποφάσεις, καταγγέλλουν το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας και η Επιτροπή αγώνα των Συμβασιούχων στην Κοινωφελή Εργασία. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνονται τα εξής:

Το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Αχαΐας και η Επιτροπή αγώνα των Συμβασιούχων στην Κοινωφελή , καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων και στον Πατραϊκό λαό τις παρατάξεις: «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ», «ΣΠΙΡΑΛ ΠΕΤΡΟΣ ΨΩΜΑΣ» , «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» , «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ» , «Πάτρα: Η δική μας πόλη!» , «ΠΑΤΡΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ»  για τις μεθοδεύσεις που ενορχήστρωσαν προκειμένου να μην ψηφιστεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Η αναμόρφωση θα γίνονταν ώστε να πληρωθούν οι πεντακόσιοι εργαζόμενοι στην κοινωφελή που συνεχίζουν την εργασία τους με δικαστικές αποφάσεις. Η αναβολή του θέματος με ευθύνη της αντιπολίτευσης δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης στους εργαζόμενους.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι που συμβάλλουν καθημερινά στη λειτουργία, στην καθαριότητα, στις κατασκευές που πραγματοποιεί ο Δήμος, είναι ήδη θύματα της Κυβερνητικής πολιτικής που τους έχει σε ομηρία, με απαράδεχτους μισθούς, χωρίς τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, με μόνη προοπτική την ανεργία.

Η ανάπτυξη για την οποία μας λένε δεν αφορά ούτε αυτούς τους εργαζόμενους , ούτε τους προηγούμενους , ούτε τους επόμενους της Κοινωφελούς εργασίας. Για αυτούς είχε χρόνια ανεργίας, φτώχειας, κομμένα ρεύματα. Το ίδιο προβλέπουν οι πολιτικές των Κυβερνήσεων και της ΕΕ διαχρονικά.

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις δεν είναι ούτε άμοιρες ευθυνών ούτε «άστεγες» πολιτικά. Υπερασπίζονταν και υπερασπίζονται τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τη ζωή λάστιχο. Η μόνη τους αγωνία είναι να προωθείται και στο Δήμο Πατρέων η Κυβερνητική πολιτική, να προωθούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να μην σηκώνουν κεφάλι οι εργαζόμενοι.

Δε θα τους περάσει, οι εργαζομενοι του Δήμου θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

Διεκδικούμε:

  • Χρηματοδότηση στον Δήμο από την Κυβέρνηση για την μισθοδοσία των εργαζόμενων που παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.
  • Άμεση προκύρηξη θέσεων μόνιμης εργασίας με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε όλους εργαζόμενους που βρίσκονται με τις δικαστικές αποφάσεις στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να δώσουν δυναμικό παρόν προκειμένου να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους. Καμία εμπιστοσύνη σε όλους εκείνους που μπαίνουν εμπόδιο στους αγώνες , στις διεκδικήσεις μας για    ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: