Κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ με συνοδεία ΜΑΤ έκοψε το ρεύμα σε οικογένειες που παίρνουν φαγητό από συσσίτια!

Με τη συνοδεία ΜΑΤ κλιμάκια του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ) προχώρησαν την Τετάρτη στο κόψιμο του ρεύματος σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Ακόμα και τα ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για τη διακοπή ρεύματος σε σπίτια που δεν μπορούν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Πιο συγκεκριμένα, στο δήμο της Αγίας Βαρβάρας, κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ εμφανίστηκαν για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, ακόμα και σε άπορες οικογένειες με παιδιά, με τα ΜΑΤ να τους ακολουθούν, όλα αυτά εν μέσω χειμώνα και με την πανδημία να καλπάζει.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος της περιοχής, Λάμπρος Μίχος, σε επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία πρόκειται για οικογένειες “που «περιμένουν αγωνιωδώς να καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, να πάρουν τρόφιμα από το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), το Συσσίτιο του Δήμου και φάρμακα από Κοινωνικό Φαρμακείο για την καθημερινή τους επιβίωση, με παιδιά που υποχρεώνονται σε τηλεκπαίδευση από την ίδια την Πολιτεία και αδυνατούν να ανταποκριθούν”.

Δε θα σταθούμε εδώ στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής σχετικά με τα και προ πανδημίας ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα της περιοχής και στην απόπειρα τους επικεφαλής της να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο μέσω επιστολών.

Αυτό που προέχει είναι η ίδια η απαράδεκτη πρακτική του ΔΕΔΔΗΕ, με την κάλυψη προφανώς της κυβέρνησης και του υπουργείου Προ.Πο που έθεσε στη διάθεσή του τα ΜΑΤ, προφανώς για να αντιμετωπιστούν οι “επικίνδυνοι ταραχοποιοί” που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εν μέσω καραντίνας και ολοκληρωτικής απώλειας εισοδημάτων για πολλές οικογένειες.

Εκτός από την ατομική ευθύνη για τον κορονοϊό, η κυβέρνηση την επιτάσσει και για τη στοιχειώδη επιβίωση, καθώς φυσικά χωρίς ρεύμα δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι βασικότερες ανάγκες, ενώ μέσα σε όλα τα υπόλοιπα κυνικά πετιούνται εκτός της – ήδη προβληματικής – τηλεκπαίδευσης τα παιδιά των οικογενειών στις οποίες κόβεται το ρεύμα.

Επιπλέον, η παρουσία ΜΑΤ σε όλη αυτή την απάνθρωπη διαδικασία θυμίζει πρόβα καταστολής για το μέλλον, ενόψει όξυνση της οικονομικής κρίσης που απλά επιταχύνθηκε και δεν προκλήθηκε από την πανδημία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: