«Κατεβασμένα ρολά» ενάντια στη φοροεξόντωση | Διαδηλώνουν σήμερα με κλειστά μαγαζιά και γραφεία οι επαγγελματίες σε όλη τη χώρα

Στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Συγκεντρώσεις σε μια σειρά από πόλεις.

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στην Αθήνα και μια σειρά από πόλεις. Η σημερινή μέρα είναι μέρα ξεσηκωμού για τους επαγγελματίες, που με αποφάσεις δεκάδων φορέων «κατεβάζουν ρολά», κλείνουν καταστήματα, μικρές βιοτεχνίες και γραφεία για να διαδηλώσουν απέναντι στη λεηλασία του εισοδήματός τους από τους φόρους.

Το αγωνιστικό ραντεβού για την Αττική έχει οριστεί στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Σωματεία και Ενώσεις μικρών ΕΒΕ, φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Μπροστά στο μεγάλο συλλαλητήριο μάλιστα, χτες νωρίς το πρωί παρέμβαση μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής απαιτώντας την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου – έκτρωμα. «Αφορολόγητο η απαίτησή μας, δεν θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας» και «Μέτρα προστασίας για το εισόδημά μας, κάλυψη αναγκών για μας και τα παιδιά μας», ήταν τα συνθήματα που φώναξαν, ενώ το πανό της ΟΒΣΑ με το κάλεσμα ξεσηκωμού ανέγραφε «Το φορολογικό έκτρωμα δεν θα περάσει».

«Δεν θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματός μας», διαμηνύει η ΟΒΣΑ, τονίζοντας ότι «στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση μας θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας». Η ΟΒΣΑ προβάλλει τις διεκδικήσεις: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης. Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

Κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Απεργία στα ταξί

Σε πανελλαδική απεργία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι ταξιτζήδες συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη 17).

Στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη, σε μαζική συμμετοχή στην προσυγκέντρωση σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ. ενάντια στο φορολογικό έκτρωμα, καλούν σωματεία, σύλλογοι και φορείς ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων.

Στην Πάτρα, συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Στη Λάρισα, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία. Στην Καρδίτσα, στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στον Βόλο, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Στα Τρίκαλα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στους Σοφάδες Καρδίτσας, στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στην Αρτα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κιλκίς. Στην Πρέβεζα, στις 10 π.μ. στη ΔΟΥ. Στην Ηγουμενίτσα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο Αγρίνιο, στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο Στάικου.

Στην Κρήτη: Στα Χανιά, στις 12 μ., έξω από την Εφορία Χανίων. Στο Ηράκλειο, στις 12 μ., στην πλ. Ελευθερίας.

Στην Κέρκυρα, στις 12 μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Ξάνθη, παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8.30 π.μ., στη ΔΟΥ Ξάνθης, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών.

Στη Λιβαδειά συγκέντρωση, στις 12 μ., μπροστά από τη ΔΟΥ. Στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει στις 11.45 π.μ., από το πάρκο του Λαού και θα καταλήξει στο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. Στη Λαμία, συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Στην Αταλάντη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 12 μ., με τα καταστήματα και τα γραφεία να παραμένουν κλειστά μέχρι τις 2 μ.μ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: