Ικαρία: Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας Συλλόγων Γονέων για ανοιχτά σχολεία (ΦΩΤΟ) – Κάλεσμα στα συλλαλητήρια

Ως γονείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ως Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σχολείων Ικαρίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς με τα παιδιά τους, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους φορείς και τα εργατικά σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, στις  παραστάσεις διαμαρτυρίας που προηγήθηκαν και την συμπαράστασή τους  στο αίτημά μας για ανοιχτά σχολεία.

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, σύλλογοι γονέων  πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δήμο Αγίου Κηρύκου και στα δημοτικά καταστήματα Ραχών και Ευδήλου.

Σκοπός μας ήταν, εκτός όλων των άλλων, να μάθουμε τη θέση της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά το αίτημά μας για ανοιχτά σχολεία και αν και εφόσον συμπίπτουν οι θέσεις μας, από κοινού να προσπαθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη, θέλαμε να μάθουμε γιατί ενώ το δημοτικό συμβούλιο έχει ψηφίσει από το Νοέμβριο μετατροπή των συμβάσεων καθαριότητας μερικής απασχόλησης στα σχολεία, σε πλήρους απασχόλησης και προκήρυξη επιπλέον θέσεων εργασίας στην καθαριότητα των σχολείων, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Στον Εύδηλο, απουσίαζε η Αντιδήμαρχος, όπου σε τηλεφωνική επικοινωνία μας δήλωσε ότι δεν γνώριζε για το κάλεσμά μας και βρισκόταν σε εξωτερικές δουλειές. Όταν ρωτήθηκε για τη θέση της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τα ζητήματα που θέταμε και ότι είναι «αναρμόδια»  ώστε να δώσει απαντήσεις.

         Στις Ράχες, οι σύλλογοι γονέων συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο, ο οποίος τόνισε ότι δεν γνώριζε για τα αιτήματα που κατατέθηκαν ενώ δήλωσε «αναρμόδιος» να απαντήσει σε αυτά.

Στον Άγιο Κήρυκο ο Δήμαρχος απάντησε στους γονείς ότι θα εξετάσει τα αιτήματά τους, χωρίς να τους δώσει συγκεκριμένη απάντηση για τη θέση της Δημοτικής Αρχής. 

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου οι Σύλλογοι Γονέων μαζί με συλλόγους και φορείς αρχικώς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο.

Ο ειδικός συνεργάτης της Περιφέρειας δεν τοποθετήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων και για τον έλεγχο στις πύλες εισόδου του νησιού καθώς και για τις μεταφορές μαθητών , ένα τόσο σημαντικό θέμα που βασανίζει την Ικαρία πολλά χρόνια και, ειδικά, το ζήτημα μεταφοράς των μαθητών με ειδικές ανάγκες, όπου τα παιδιά από τη νότια πλευρά του νησιού, συνεχίζουν να μην μεταφέρονται, σχεδόν, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όταν τέθηκε αυτό το σοβαρό πρόβλημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από τον σύμβουλο Ικαρίας, Σταμούλο Στέλιο, η απάντηση που δόθηκε εκ μέρους της κας Αναστασίας Αντωνέλη, Αντιπεριφεριάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού, ήταν ότι το θέμα έχει λυθεί!!!

Δυστυχώς, τόσους μήνες μετά και τόσες μέρες μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο  όπου  υποτίθεται ότι το θέμα έχει λυθεί , οι μαθητές αυτοί εξακολουθούν   να μην μεταφέρονται!

Όταν ερωτήθηκε για το ποια είναι η θέση της Περιφέρειας για όλα αυτά τα θέματα δήλωσε «αναρμόδιος» να απαντήσει. Στην προσπάθειά μας να μάθουμε τη θέση της Περιφέρειας για τα συγκεκριμένα θέματα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κο Καμπούρη, Αντιπεριφεριάρχη Παιδείας, όπου η απάντησή του ήταν επίσης «αναρμόδιος».

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στο Επαρχείο κατευθύνθηκε με πορεία προς το Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου , όπου πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. 

Στο αν συμφωνεί η Δημοτική Αρχή, με το αίτημα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, σε COVID- FREE νησί, όπως μας αποκαλούν , ο Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας ότι θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, του έγινε ερώτηση γιατί ενώ από το Νοέμβριο, που το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε για αύξηση του αριθμού προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία καθώς και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε μόνιμους μετά από τόσους μήνες  δεν υλοποιήθηκε η απόφαση, η απάντησή του ήταν ότι τα σχολεία δεν άνοιξαν από το Νοέμβρη οπότε δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Αυτό , φυσικά, δεν  ισχύει διότι όπως εξηγήσαμε και στο Δήμαρχο, αφενός η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έπρεπε να εφαρμοστεί έτσι ώστε, όταν ανοίξουν τα σχολεία να είχαν τον απαραίτητο αριθμό μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και, αφετέρου, ότι τα σχολεία  ΗΤΑΝ ανοιχτά από τον Ιανουάριο μέχρι πριν δέκα μέρες.

Ως Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων συνεχίζουμε να ζητάμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως:

  • Μείωση μαθητών ανά τάξη.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας 
  • Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στα Μ.Μ.Μ. μαθητών.
  • Πρόσληψη μόνιμου παιδιάτρου σε Εύδηλο και Ράχες.
  • Πρόσληψη σχολίατρου σε κάθε σχολική μονάδα.
  • Διενέργεια τέστ covid σε κάθε πύλη εισόδου του νησιού με ευθύνη του κράτους, να γίνονται τεστ στον πληθυσμό με προορισμό την Ικαρία πριν φτάσει στο νησί

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ενώ είχε τόσο χρόνο στη διάθεσή της , από πέρυσι τον Μάρτιο , ώστε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για ασφαλές άνοιγμα εν τούτοις δεν έκανε τίποτα. Εν αντιθέσει , εν μέσω πανδημίας αύξησε τον αριθμό μαθητών στις τάξεις, προχώρησε σε Τηλεκπαίδευση  η οποία, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης εκπαίδευση, ενώ αποκλείει μαθητές που δεν έχουν υλικοτεχνικό εξοπλισμό και διαδίκτυο. Προσπάθησε να επιβάλλει BIG BROTHER μέσω καμερών στις αίθουσες και επανέφερε το θέμα της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών με όλα τα ολέθρια αποτελέσματα που θα έχει κάτι τέτοιο. 

Βάσει αυτού του πλαισίου, με απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Χριστού Ραχών καθώς και το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Πολυκάρπου, απείχαν από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καθ΄όλη   τη διάρκεια της,  εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τις μέρες που πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλα σχολεία του νησιού απείχαν από την Τηλεκπαίδευση.

Ως γονείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τις δράσεις μας καλώντας γονείς με τα παιδιά τους ,τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φορείς και εργατικά σωματεία, όλο τον ικαριακό λαό, να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ευδήλου και την Παρασκευή 02 Απριλίου στις 12:00π.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

 

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΧΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΞΥΛΟΣΥΡΤΗ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: