Η πάταξη της εγκληματικότητας συνεχίζεται – Πρόστιμο σε καρκινοπαθή που επέστρεφε από χημειοθεραπεία!

Το πρόστιμο διαγράφηκε τελικά μετά τη γενική κατακραυγή. Όχι γιατί οι αρχές λειτουργούν σωστά και απονέμουν δικαιοσύνη, αλλά επειδή φοβήθηκαν το επικοινωνιακό κόστος και τη δημοσιότητα.

Μερικές φορές το να αποδείξεις ότι είσαι καρκινοπαθείς και μετακινείσαι για λόγους υγείας είναι πιο δύσκολο και από το να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Μια καρκινοπαθής από την Ημαθία χρειάστηκε να μετακινηθεί συνοδεία της κόρης της με το βανάκι μιας ιδιωτικής εταιρείας που ανέλαβε τη μεταφορά. Κατά την επιστροφή τους, ένας τροχονόμος τους έλεγξε στα διόδια των Μαλγάρων, έκοψε πρόστιμα στα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο όχημα (οδηγός, συνοδηγός-τραυματιοφορέας και οι δύο κυρίες) γιατί ήταν υπεράριθμοι, ενώ φάνηκε να δυσανασχετεί γιατί η καρκινοπαθής είχε μαζί της μόνο το βιβλιάριο υγείας και όχι την ταυτότητα.

Το “όργανο της τάξης” ήταν ανένδοτο στις εξηγήσεις που προσπαθούσε να του δώσει η κόρη-συνοδός, αρνήθηκε να δει τις εξετάσεις και το σχετικό παραπεμπτικό και είπε απλώς ότι αν θέλουν μπορούν να κάνουν ένσταση!

Μπορείτε να δείτε όσα λέει η καταγγέλλουσα μετά το 56.20.

Τελικά το πρόστιμο διαγράφηκε μετά τη γενική κατακραυγή και τον ντόρο που προκλήθηκε, η ουσία όμως παραμένει. Τι ρόλο παίζει η αστυνομία, ποιον ακριβώς προστατεύει και ως πότε θα χρησιμοποιούν κάποιοι ως επιχείρημα το νομικό κλισέ dura lex sed lex;

Όσο για την ανάκληση του προστίμου, το αυτονόητο -που πολλές φορές είναι και το πιο δύσκολο για να γίνει- δεν αποδεικνύει τη σωστή λειτουργία των αρχών αλλά το ακριβώς αντίθετο. Ότι το μόνο που φοβούνται είναι η δημοσιότητα, οι ευθύνες και το επικοινωνιακό κόστος…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: