«Η αλήθεια είναι πολύ πιο ισχυρή από το ψέμα» – Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας στη συκοφαντική επίθεση για την πυρασφάλεια στα σχολεία

Μέχρι τον Οκτώβρη, τα γνωστά «κέντρα» θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να απαλλαγούν από τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, γιατί αυτός είναι ο καημός τους. Ο πατραϊκός λαός όμως, γνωρίζει και θα πάρει τα μέτρα του.

«Η προσπάθεια διάφορων πολιτικών και κοινωνικών κύκλων, από κοινού με άλλους “διαμορφωτές” της κοινής γνώμης να συκοφαντήσουν τη Δημοτική Αρχή, σπέρνοντας φόβο και ανασφάλεια για την πυρασφάλεια στα σχολεία, συνεχίζεται», τονίζει η Δημοτική Αρχή Πάτρας, με αφορμή τη συνεχή επίθεση εναντίον της από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή τοπικών ΜΜΕ, για το συγκεκριμένο θέμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

Η προσπάθεια διάφορων πολιτικών και κοινωνικών κύκλων, από κοινού με άλλους «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης, να συκοφαντήσουν τη Δημοτική Αρχή, σπέρνοντας φόβο και ανασφάλεια για την πυρασφάλεια στα σχολεία, συνεχίζεται.

Είναι γνωστά σε όλους (και σε αυτούς που ανακινούν τα εν λόγω ζητήματα) τα εξής:

–Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει, στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της Πάτρας, είναι έργο που ξεχωρίζει πανελλαδικά.

–Πρόσφατα, άλλαξε ο Νόμος για την πυρασφάλεια. Αυτό ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, σε όλη την Ελλάδα. Δεν έχει γίνει σχεδόν πουθενά κατορθωτό να εκπονηθούν μελέτες που να συμμορφώνονται με το νέο Νόμο, μέσα σε ένα περιβάλλον γραφειοκρατικών διαδικασιών που προκαλούν καθυστερήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κτίρια δεν διαθέτουν γενικώς πυρασφάλεια. Συγκεκριμένα, τα σχολεία της πόλης μας, διαθέτουν επαρκή αριθμό πυροσβεστήρων, οι οποίοι συντηρούνται και αναγομώνονται όταν χρειάζεται, τόσο στην Α’ βάθμια όσο και στη Β’ βάθμια Εκπαίδευση, όπως προβλέπεται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που θα προβλέπουν οι μελέτες, με βάση το νέο Κανονισμό.

–Ο Δήμος Πατρέων, προχωρά τις διαδικασίες για να αναθέσει άμεσα την εκπόνηση των μελετών πυρασφάλειας, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό. Αφού αυτές εκπονηθούν, θα πρέπει να εγκριθεί χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση, για να γίνουν τα έργα πυρασφάλειας, η οποία μόνο για την Πάτρα, υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, η τακτική που ακολουθούν διάφοροι πολιτικοί – κοινωνικοί – δημοσιογραφικοί κύκλοι, για να χτυπήσουν τη Δημοτική Αρχή πολιτικά και να καταφέρουν και οικονομικό πλήγμα στο Δήμο, είναι η εξής:

–Καταγγέλλουν στην Πυροσβεστική ότι το τάδε σχολείο, δεν διαθέτει πυρασφάλεια, η οποία να συμμορφώνεται με τον τελευταίο κανονισμό.

–Η Πυροσβεστική, που επίσης γνωρίζει τα παραπάνω και έχει πλήρη γνώση ότι η πλειοψηφία των δημόσιων κτιρίων δεν έχει προλάβει να εκπονήσει και να υλοποιήσει νέες μελέτες, έχοντας την υποχρέωση να τηρήσει το γράμμα του Νόμου, προχωρά σε «ελέγχους» και βάζει τα πρόστιμα που προβλέπονται.

–Στη συνέχεια, «ανακαλύπτει» το θέμα ο τάδε δημοσιογράφος ή η δείνα εφημερίδα, βαφτίζει το έγγραφο της έκδοσης προστίμου ως «ντοκουμέντο» και το κάνει πρωτοσέλιδο ή θέμα, ώστε να αξιοποιηθεί από τους πολιτικούς κύκλους που θέλουν να συκοφαντήσουν τη Δημοτική Αρχή.

Έτσι, ο κύκλος κλείνει.

Ο πατραϊκός λαός γνωρίζει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή, έχοντας απ’ την πρώτη μέρα ως προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών μας και των σχολείων. Γι’ αυτό χρηματοδοτεί κάθε χρόνο, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, από τα ταμεία του Δήμου, τα ελλείμματα που προκύπτουν από την τεράστια μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία, ενώ το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση «νίπτουν τας χείρας τους».

Όσο, λοιπόν κι αν προσπαθούν ορισμένοι, η συκοφαντική επίθεση δεν θα περάσει. Η αλήθεια είναι πολύ πιο ισχυρή από το ψέμα. Μέχρι τον Οκτώβρη, τα γνωστά «κέντρα» θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να απαλλαγούν από τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, γιατί αυτός είναι ο καημός τους. Ο πατραϊκός λαός όμως, γνωρίζει και θα πάρει τα μέτρα του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: