Για τη διακοπή της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγίου Ευστρατίου με τη Λήμνο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Αγίου Ευστρατίου

Δήλωση του Σπύρου Πλάντζου, υποψήφιου βουλευτή νομού Λέσβου με το ΚΚΕ

Η πολυήμερη διακοπή της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγίου Ευστρατίου με τη Λήμνο, δημιουργεί πολύμορφα προβλήματα στους κατοίκους του ακριτικού νησιού του Αγίου Ευστρατίου σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών τους.

  Ειδικά οι κτηνοτρόφοι του νησιού, δυσκολεύονται να στέλνουν το γάλα που συγκεντρώνουν, στο υπάρχον τυροκομείο της Λήμνου.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υφίστανται οικονομική επιβάρυνση στο ήδη μειωμένο εισόδημά τους, για την αποστολή του γάλακτος με το πλοίο της γραμμής Λαύριο – Λήμνος που περνά από τον Άγιο Ευστράτιο μόνο τρεις φορές την εβδομάδα.

  Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την άμεση αποκατάσταση της καθημερινής και ασφαλούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο νησιών.

  Στις 21 του Μάη οι κάτοικοι και οι κτηνοτρόφοι του Αγίου Ευστρατίου να στηρίξουν το ΚΚΕ για να είναι δυνατή η δική τους φωνή και μέσα στη Βουλή!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: