Φορομπηχτικές αθλιότητες από τη Δημοτική Αρχή Χίου – Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Την ενδιαφέρουν να δίνει 35000 ευρώ για χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και να μοιράζει μετάλλια, παρά να σκύψει πάνω στο πρόβλημα, που δεν αφορά  μόνο στη θητεία της, αλλά με αναλγησία εφαρμόζει τη φοροεισπρακτική πολιτική. Φτάσανε στο σημείο  να κάνουνε κατάσχεση για χρέη από πατέρα φοιτητή που σπούδαζε στη Χίο, γιατί ο ίδιος δεν είχε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα.

Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και την ανεργία, ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας της κυβέρνησης της ΝΔ και της συμμετοχής της μέχρι τα μπούνια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, και Ρωσίας, την ίδια ώρα η δημοτική αρχή του κ. Κάρματζη προχωρά σε κατασχέσεις λογαριασμών, δεσμεύει ΑΦΜ και οδηγεί σε αδιέξοδα τις οικογένειες των δημοτών μας. 

Δύο φορές ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και έχουμε ζητήσει να παγώσουν αυτές οι διαδικασίες κατασχέσεων και  δεσμεύσεων του ΑΦΜ,  εξ αιτίας και των συνθηκών που ζουν οι λαϊκές οικογένειες με την πανδημία, με το Χειμώνα που έρχεται, με τις κυβερνητικές αθλιότητες, έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και ανακοινώσεις, αλλά η δημοτική αρχή «αγρόν ηγόρασε» .

Την ενδιαφέρουν να δίνει 35000 ευρώ για χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και να μοιράζει μετάλλια, παρά να σκύψει πάνω στο πρόβλημα, που δεν αφορά  μόνο στη θητεία της, αλλά με αναλγησία εφαρμόζει τη φοροεισπρακτική πολιτική.

Φτάσανε στο σημείο  να κάνουνε κατάσχεση για χρέη από πατέρα φοιτητή που σπούδαζε στη Χίο, γιατί ο ίδιος δεν είχε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα.

Είχαμε προειδοποιήσει τους δημότες μας για αυτή την κατάσταση, όπως τους είχαμε προειδοποιήσει και για τις αυξήσεις στα νερά.

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι αυτή η φορομπηχτική και φοροεισπρακτική πολιτική των κατασχέσων και των δεσμεύσεων ΑΦΜ, τους τσακίζει επιπλέον τη ζωή και δεν αντιμετωπίζεται από την πολυθρόνα.

Χρειάζεται ξεσηκωμός, κινητοποίηση διεκδίκηση και πίεση, αλλιώς δεν σταματάνε ούτε η κυβέρνηση ούτε οι δημοτική αρχή. 

Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση θα εξακολουθήσει να είναι δίπλα τους στο δύσκολο δρόμο του αγώνα. 

Στο μεσαίωνα του 21ου αιώνα στη βαρυχειμωνιά που έρχεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, δε χωράνε ολιγωρίες και άγνοια!

Υπενθυμίζουμε τις προτάσεις μας που είχαν κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο:

Να σταματήσει η οποιαδήποτε διαδικασία έχει ξεκινήσει για κατασχέσεις χρημάτων προς το δήμο ή δεσμεύσεις των ΑΦΜ  των  δημοτών μας.

Να παγώσουν  οι όποιες οφειλές προς τον Δήμο, πολιτών ,μικρομεσαίων  επιχειρήσεων κλπ, για το επόμενο εξάμηνο τουλάχιστον και μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες, να μην γίνει καμιά διακοπή νερού ή παροχής υπηρεσίας.

Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί  σε ανέργους, ΑΜΕΑ, οικογένειες δημοτών με εισόδημα μέχρι 12000 ευρώ, κλιμακούμενο προς τα πάνω με ένα παιδί δυο παιδιά κλπ. 

Να υπάρξει γραμμή στήριξης του Δήμου, μέσω της Δ/νσης Πρόνοιας, για όποιον συμπολίτη έχει ανάγκη.

Να στηριχτεί το «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να μπορεί να καλύψει  τις διευρυμένες ανάγκες  των δημοτών όπως διαμορφώνονται σήμερα σε επισιτιστικές και ιατροφαρμακευτικές ανάγκες.

Ο Δήμος Χίου  να απαιτήσει από την κυβέρνηση να διατηρήσει το έκτακτο καθεστώς που ίσχυε λόγω της πανδημίας στα οφειλόμενα προς τους δήμους και να μη βάζει περαιτέρω τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών οικογενειών.  

Ο Δήμος Χίου σε συνδυασμό και με την ΚΕΔΕ, τα συνδικάτα, τους άλλους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς να δράσουν,  ώστε να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση ή  γενναία μείωση  ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. 

Να απαιτήσουμε ως δήμος την  κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ. Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από όλους μας, πέρα από την κατάργηση αυτού του άδικου φόρου.

Λαϊκή Συσπείρωση Χίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: