ΕΣΤΑΜΕΔΕ: Ενώνουμε την φωνή μας και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας  στον τιτάνιο αγώνα των υγειονομικών

Απέναντι στον ατομισμό την οσφυοκαμψία και την απομόνωση, αντιτάσσουμε τη συλλογική ευθύνη, τη συντροφικότητα και την ατομική εξύψωση στο πλαίσιο του κοινωνικού ανθρώπου.

Εμείς οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ, απόμαχοι της δουλειάς, όχι όμως  της δράσης και της κοινωνικής ζωής, σαν ομάδα «υψηλού κίνδυνου», από τους κλειστούς χώρους που ζούμε αναγκαστικά, ενώνουμε την φωνή μας και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας  στον τιτάνιο αγώνα των υγειονομικών, για την σωτηρία όλων μας.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που αφορά την ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία και πραγματοποιείται  σήμερα, 7 4 20, με κεντρικό σύνθημα 

«Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού»

Συντασσόμαστε με τα ζητήματα αιχμής που βάζουν 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

Εμείς που νιώσαμε στο πετσί μας τις θανατηφόρες περικοπές των συντάξεων μας και τις δραματικές επιβαρύνσεις μας από την ιδιωτικοποίηση της υγείας, παλεύουμε, μαζί με τα παραπάνω επείγοντα και επιτακτικά αναγκαία και για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς περικοπές και πλαφόν, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε Υγεία και Φάρμακο. Η πανδημία με τις τραγικες ελλείψεις για την αντιμετώπισή της, ενίσχυσε καθοριστικα στη συνειδηση του Λαού και της πλειοψηφίας των επιστημόνων της Υγειας αυτή την αναγκαιοτητα.

Να λειτουργησει ενας ενιαίος κρατικος φορέας Φαρμάκου, που θα σχεδιάζει και θα οργανώνει την έρευνα, παραγωγή, εισαγωγή και δωρεάν διάθεση ποιοτικών και αποτελεσματικών φαρμάκων, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια. Ολα τα φάρμακα να χορηγούνται και να αποζημιώνονται με κρατική χρηματοδότηση.

Να σταματησουν αμεσως οι προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης που θα καταργησει κατακτησεις δυο αιωνων και θα μας γυρισει στο Μεσαίωνα.

Μαζί με τα παραπάνω επισημαίνουμε τις καθυστερήσεις καταβολής των συντάξεων, ακόμα και των προσωρινών που είναι επιδόματα φτωχοκομείου και απαιτούμε καταβολή με συνοπτικές διαδικσίες του μισού των καθυστερουμενων συνταξιμων σποδοχών και την άμεση καταβολή του δώρου του Πάσχα που έχουμε πληρώσει.

Απέναντι στον ατομισμό την οσφυοκαμψία και την απομόνωση, αντιτάσσουμε τη συλλογική ευθύνη, τη συντροφικότητα και την ατομική εξύψωση στο πλαίσιο του κοινωνικού ανθρώπου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: