Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτ.Αχαΐας: Να δυναμώσει η πάλη του φιλειρηνικού-αντιπολεμικού κινήματος κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων

Περισσότερο από ποτέ απαιτείται η ενίσχυση ενός παλλαϊκού μετώπου για να σταματήσει η εμπλοκή της Χώρας μας στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ,να κλείσουν οι Βάσεις να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο και σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας μας,

Πραγματοποιήθηκε η Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας την Κυριακή 17 Οκτώβρη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ενόψει του Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη που θα γίνει στις 30 Οκτώβρη στην Αθήνα. 

Η Συνδιάσκεψη έγινε στον απόηχο της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις Αμερικανονατοϊκές Βάσεις στη χώρα μας, με την 5ετή ανανέωσή  τους. 

Στον απόηχο επίσης της Ελληνογαλλικής στρατιωτικής συμφωνίας για την αγορά οπλικών συστημάτων και φρεγατών, στα πλαίσια των αναγκών ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν φορείς της Πόλης μας, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και αγωνιστές του αντιπολεμικού-αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος, τηρουμένων όλων των μέτρων κατά covid-19. Ιδιαίτερος προβληματισμός και ανησυχία υπήρχε για τη μεταφορά πυρηνικών στη βάση του Αράξου και πρωτοβουλίες  που πρέπει να παρθούν προκειμένου να αποτρέψουμε την εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών στον Άραξο.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν για την εκλογή νέας Γραμματείας και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΕΕΔΥΕ.

Οι φορείς και συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του φιλειρηνικού-αντιπολεμικού κινήματος κατά των Ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων με θύματα τους λαούς, που φέρνουνχαμένες πατρίδες, ξεριζωμούς και προσφυγιά.

Περισσότερο από ποτέ απαιτείται η ενίσχυση ενός παλλαϊκού μετώπου για να σταματήσει η εμπλοκή της Χώρας μας στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ,να κλείσουν οι Βάσεις να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο και σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας μας, να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό που συμμετέχουν στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και άλλων λαών, να αποδεσμευτεί η Χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να καταργηθεί η επαίσχυντη επιθετική Ελληνοαμερικανική συμφωνία που πρόσφατα υπογράφτηκε για την παραμονή των βάσεων στη Χώρα μας μετατρέποντάς την σε ορμητήριο των ΗΠΑ, κατά άλλων λαών.

Στις κατευθύνσεις αυτές θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: