Ένωση Γονέων Ικαρίας: Συνεχίζουμε με νέες κινητοποιήσεις για την Υγεία

Την Δευτέρα 3 Ιούλη, παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας, που θα διεξαχθεί στις Ράχες (αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου Χριστού Ράχών, στις 7 μ.μ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

     Έπειτα από την κοινή συνέλευση σωματείων και φορέων στις Ράχες την Πέμπτη 29 Ιούνη, όπου η Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας έκανε αυτό το ανοιχτό κάλεσμα, έτσι ώστε να προγραμματιστούν νέες κινητοποιήσεις από όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς, που έχουν συνυπογράψει το κείμενό μας με τα βασικά αιτήματά μας:

  1. Η γιατρός του πολυδύναμου ιατρείου Ραχών, να εκτελεί τις εφημερίες της στο ιατρείο των Ραχών και όχι να μετακινείται σε άλλη περιοχή και συγκεκριμένα στο Κ.Υ Ευδήλου για εκεί εφημερία.
  2. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις δομές υγείας του νησιού μας, για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των κατοίκων της Ικαρίας και να σταματήσουν οι μετακινήσεις-μπαλώματα των γιατρών αφήνοντας ολόκληρες περιοχές όπως οι Ράχες χωρίς γιατρό.

     Το προηγούμενο διάστημα , η Ένωση, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 Ιουνίου στο Ιατρείο Ραχών, με παρουσία πλήθους κόσμου, σωματείων και φορέων του νησιού. Απετράπη η μετακίνηση της ιατρού για εφημερία στο ΚΥ Ευδήλου, ενώ επιδιώχθηκε επικοινωνία με την 2η ΥΠΕ (συγκεκριμένα με τον κ. Αλεβίζο), ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουνίου το πρόβλημα θα είχε λυθεί(!) τουλάχιστον σε πρώτη φάση, πράγμα που σαφώς και δεν έγινε.   

     Αντ΄αυτού έστειλε έγγραφο την Πέμπτη 15 Ιουνίου στην γιατρό να μεταβεί προς εκτέλεση της εφημερίας στο Κ.Υ. Ευδήλου χωρίς… υπεκφυγές. Ενώ στις 16 Ιουνίου σε νέα προσπάθεια επικοινωνίας με τον κο Αλεβίζο δεν απάντησε ποτέ, παρά την απάντηση της γραμματέας του για επικοινωνία «εντός 20 λεπτών».

     Έγινε νέα κινητοποίηση το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Κ.Υ. Ευδήλου πάλι με παρουσία κόσμου, σωματείων και φορέων. Η παράσταση διαμαρτυρίας αυτή, ήταν συνέχεια και της προηγούμενης συνάντησης των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης με την 3μελή διοικούσα επιτροπή του Κ.Υ. (κος, Γενούζος, κος Κακόγιαννος, κα Καττέ) κι ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα μας δώσουν το περίφημο οργανόγραμμα, τις αιτήσεις πρόσληψης καθώς και τα κείμενα προς τους αρμόδιους φορείς όπου πιέζουν για στελέχωση των ιατρικών μονάδων, έως και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

     Μάλιστα, στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε την ίδια μέρα και τηλεφωνικώς με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής – παρόλο που γνώριζαν για την κινητοποίηση- ο κος Γενούζος δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις μας, ενώ ο κος Κακόγιαννος μόλις του έγινε γνωστό ότι βρίσκεται σε ανοιχτή ακρόαση για να τον ακούν  οι παρευρισκόμενοι, απλώς έκλεισε το τηλέφωνο…

     Την Τετάρτη 21 Ιουνίου έγινε νέα κινητοποίηση στο Ιατρείο Ραχών όπου επιδιώξαμε πάλι επικοινωνία με την 2η ΥΠΕ. Δεν ανταποκρίθηκαν, ούτε απάντησαν ποτέ. Αντίθετα, ενημερωθήκαμε πως η μοναδική ιατρός των Ραχών συνεχίζει κανονικά τις εφημερίες της στο ΚΥ Ευδήλου.

     Ως συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων μας, με γνώμονα ότι το θέμα της Υγείας αφορά όλο τον ικαριακό λαό και με στόχο να γίνει γνωστό σε κάθε Ικαριώτη, σε κάθε χωριό η κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας της Ικαρίας δηλ. από το Νοσοκομείο και το ΚΥ έως το ΠΠΙ των Ραχών και τα άλλα ιατρεία του νησιού καλούμε:

  • Την Παρασκευή 30 Ιούνη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κ.Υ Ευδήλου στη 1 το μεσημ.
  • Την Δευτέρα 3 Ιούλη, παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας, που θα διεξαχθεί στις Ράχες (αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου Χριστού Ράχών, στις 7 μ.μ.
  • Προγραμματισμός συσκέψεων σε κάθε δημοτική ενότητα, σε κάθε χωριό του νησιού για το ζήτημα της Υγείας και κλιμάκωση με συλλαλητήριο στην Ικαρία εντός του μήνα Ιούλη.

ΕΝΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: