Ένωση Γονέων Ικαρίας: Αφού δεν καταλαβαίνουν από έγγραφα και εκκλήσεις, θα το καταλάβουν με αγώνες και νέες κινητοποιήσεις

Ξεσηκωνόμαστε πάλι, την Τετάρτη 21 Ιούνη, στη 1 το μεσημέρι, στο γνώριμο πια μέρος, αυτό του Περιφερειακού (κατά τα άλλα «πολυδύναμου») Ιατρείου των Ραχών Ικαρίας

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Π. ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΑΧΩΝ: ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΗ, 1 το μεσ. 

     Σε συνέχεια των κινητοποιήσεών μας  για πλήρη στελέχωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας του νησιού μας καθώς και μέχρι να καλυφθούν οι υπόλοιπες θέσεις ιατρικού προσωπικού στο Π.Ιατρείο Ραχών, θεωρούμε εγκληματικό η μοναδική ιατρός του συγκεκριμένου ιατρείου να αφήνει ακάλυπτη μια περιοχή 2500 κατοίκων, όπου σε λίγες μέρες ο αριθμός αυτός τριπλασιάζεται λόγω θερινής περιόδου, για να εκτελεί εφημερίες σε άλλο Κ.Υ, σε μια άλλη περιοχή.

      Το Σάββατο 17 Ιούνη, κι όπως είχαμε εξαγγείλει, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και κάτοικοι της περιοχής βρεθήκαμε για άλλη μια φορά έξω από το Κ.Υ Ευδήλου, όπου εκεί η ιατρός των Ραχών κλήθηκε εκ νέου για εφημερία. 

     Η ιατρός για άλλη μια φορά εξήγησε ότι είναι στα όρια των φυσικών αντοχών της και ότι οπωσδήποτε πρέπει το Ιατρείο των Ραχών να καλυφθεί σύμφωνα με το οργανόγραμμά του. Μέχρι να γίνει η πλήρης κάλυψη, να κάνει όλες τις εφημερίες της στις Ράχες. Λόγω του φόρτου εργασίας της (με τις αλλεπάλληλες εφημερίες και σε διαφορετικές περιοχές) αλλά και της υποστελέχωσης του ιατρείου, εκτιμάμε ότι θα υπάρξει κίνδυνος σε ανθρώπινες ζωές. Σημειώνουμε επίσης ότι στο Π.Ι Ραχών εξυπηρετεί την μέρα- κατά μ.ο -30 ασθενείς!

     Η παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ Ευδήλου, είναι συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης με την Τριμελή Διοικούσα Επιτροπή του (κ. Γενούζος, κ. Κακόγγιανος, κα Καττέ), κι ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα μας δώσουν το περίφημο οργανόγραμμα, τις αιτήσεις πρόσληψης καθώς και τα κείμενα προς τους αρμόδιους φορείς (Υπ. Υγείας, 2η ΔΥΠΕ) που πιέζουν για στελέχωση των ιατρικών μονάδων, έως σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Μάλιστα, στην προσπάθεια μας να επικοινωνήσουμε σήμερα 17/6 τηλεφωνικώς με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής-παρόλο που ήταν ενήμεροι για την  σημερινή κινητοποίηση, άρα έπρεπε να βρίσκονται δια ζώσης στο χώρο – ένα μέλος (κ.Γενούζος) δεν απάντησε ποτέ σε κλήση, ενώ άλλο μέλος (κ.Κακόγιαννος) μόλις του έγινε γνωστό ότι βρίσκεται σε ανοιχτή ακρόαση για να ακούσουν όλοι οι παραβρισκόμενοι την τοποθέτησή του, απλώς έκλεισε το τηλέφωνο! 

      Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 12 Ιούνη στο Π. Ιατρείο όπου παρουσία πλήθους κόσμου, σωματείων και φορέων του νησιού, αποτράπηκε η μετακίνηση της ιατρού για εφημερία σε άλλη περιοχή, σε επικοινωνία με την 2Η ΔΥΠΕ (κ. Αλεβίζος) και με ανοιχτή ακρόαση για να ακούνε όλοι οι παριστάμενοι, δεσμεύτηκε «ότι μέχρι την Παρασκευή 16 Ιούνη το πρόβλημα θα είχε λυθεί, τουλάχιστον σε 1η φάση με την μη μετακίνηση της ιατρού».  

      Καταγγέλλουμε λοιπόν στον ικαριακό λαό ότι ενώπιων 100αδων ανθρώπων είπε ψέματα και αντ’ αυτού έστειλε έγγραφο την Πέμπτη 15/6 στην ιατρό για να πάει προς εκτέλεση εφημερίας στο Κ.Υ Ευδήλου χωρίς… υπεκφυγές!

      Την Παρασκευή 16 Ιούνη σε προσπάθεια μας επικοινωνίας μαζί του, κι αφού ενημερώθηκε για ποιον λόγο καλούμε μας είπε «να πάρουμε σε 20 λεπτά»…. Καλούσαμε στην συνέχεια για τουλάχιστον 1,5 ώρα και η 2η ΔΥΠΕ δεν ξαναποκρίθηκε…

Επειδή τα ψέματα τελείωσαν….

Επειδή η υπομονή μας εξαντλήθηκε….

Επειδή δεν παζαρεύουμε με την Υγεία 1000αδων κατοίκων….

     Ξεσηκωνόμαστε πάλι, την Τετάρτη 21 Ιούνη, στη 1 το μεσημέρι, στο γνώριμο πια μέρος, αυτό του Περιφερειακού (κατά τα άλλα «πολυδύναμου») Ιατρείου των Ραχών Ικαρίας.

Τι θα κάνουμε;

     Ότι και την προηγούμενη φορά, θα παρεμποδιστεί η μετακίνηση της ιατρού σε άλλη περιοχή για εφημερία σύμφωνα με το πρόγραμμά της.

Καλούμε στη συγκέντρωση όλα τα σωματεία και τους φορείς της Ικαρίας (να στηρίξουν με αποφάσεις τους αυτή τη δραστηριότητα), τους συλλόγους γονέων, όλο τον ικαριακό λάο.

Καλούμε επίσης στη συγκέντρωση τόσο την 3μελή Διοικούσα Επιτροπή, όσο και την Δημοτική Αρχή του τόπου μας να δώσουν το παρών και να τοποθετηθούν γι αυτή την τραγική κατάσταση.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: