Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Κώστα Φραγκούλη! – «Ελλάν Πασέ»: Βαθιά η απογοήτευσή μας…

Πρόκληση η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη σε καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε για 20 ευρώ βενζίνη. Πρόκληση και οι δηλώσεις του δικηγόρου του αστυνομικού Αλέξη Κούγια…

Πρόκληση η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη σε καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε για 20 ευρώ βενζίνη.

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών τάχθηκε υπέρ του Ανακριτή στη διαφωνία που είχε με τον Εισαγγελέα σε ότι αφορά την προφυλάκιση ή όχι του ένστολου. Ετσι ο αστυνομικός δεν προφυλακίζεται και παραμένει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πρόκληση και οι δηλώσεις του δικηγόρου του αστυνομικού Αλέξη Κούγια ο οποίος υποστήριξε ότι ο νεκρός 16χρονος Κώστας Φραγκούλης «θα πρέπει να αποτελεί ένα παράδειγμα ώστε στο μέλλον αντίστοιχα ανώριμα παιδιά να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου».

Για βαθιά απογοήτευση σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασέ».

«Πριν από λίγη ώρα, έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την χώρα ως την δίκη, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη» αναφέρει και συμπληρώνει πως «παρότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ούτως ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ” δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε τη βαθιά απογοήτευσή μας για την σημερινή εξέλιξη».

Επισημαίνει πως «το γεγονός ότι ένας αστυνομικός που πυροβόλησε έναν ανήλικο, παραβλέποντας κάθε κανόνα εμπλοκής δεν θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, όπως επίσης και η μη διερεύνηση, για ακόμα μια φορά, του ρατσιστικού κινήτρου είναι σημεία που μας προβληματίζουν και στα οποία θα συνεχίσουμε να επιμένουμε».

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι «στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια αλλά και σύσσωμη την κοινότητα, της οποία πάγιο αίτημα είναι η απόδοση δικαιοσύνης».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: