Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας – Ψήφισμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, στην σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπέρ της Παλαιστίνης και του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να έχει την δική του πατρίδα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, στην σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπέρ της Παλαιστίνης και του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να έχει την δική του πατρίδα.

Ζητείται να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή, να σταματήσει η γενοκτονία  και παράλληλα να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή που γίνεται στη Γάζα, από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ισραήλ.

Το ψήφισμα που μετέφερε στο Σώμα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έχει ως εξής:

«O παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς. Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2.000.000 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς, παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους.

Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ που, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα. Επιβεβαιώνεται ότι όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με τον φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.

Καταδικάζουμε τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και των άλλων αστικών κομμάτων στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ για την περιοχή, που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας θεωρεί ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του, γι’ αυτό και απαιτεί:

Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Να αποσυρθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

(Φωτ. από την πρόσφατη πορεία στην Πάτρα, για την Παλαιστίνη)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: