Δημοτική Αρχή Πετρούπολης: «Καταγγέλλουμε τον αγοραίο αντικομμουνισμό»

Η στοχοποίηση των κομμουνιστών στόχο έχει να πείσει το λαό ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στη σαπίλα του καπιταλισμού. Η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι αποτελεί προπομπό για νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, για περιορισμό λαϊκών δικαιωμάτων.

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης καταγγέλλει  τον αγοραίο αντικομμουνισμό με αφορμή τη φιέστα στο Ταλίν της Εσθονίας, τονίζοντας ότι η προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό αθωώνει το ναζισμό για τα εγκλήματά του και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα.

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τη φιέστα που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εσθονία, ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καταγγέλλουμε τον αγοραίο αντικομμουνισμό που βγήκε στον αφρό! Είναι προκλητική η επιχείρηση της ΕΕ να καθιερώσει την 23η Αυγούστου ως “Ευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων”, εξισώνοντας έτσι το φασισμό – ναζισμό με τον κομμουνισμό. Άλλωστε, αυτή είναι η επίσημη πολιτική και ιδεολογία της.

Τα χυδαία και ανιστόρητα ψέματα που αναπαράχθηκαν και συνεχίζουν να αναπαράγονται αποτελούν τεράστια πρόκληση για τα εκατομμύρια των θυμάτων του ναζισμού, για τα εκατομμύρια των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που συνέβαλλαν καθοριστικά στη συντριβή του ναζισμού – φασισμού. Η προσπάθεια για το ξαναγράψιμο της ιστορίας και η προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό αθωώνει το ναζισμό για τα εγκλήματά του.

Η άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συμμετέχει στις εκδηλώσεις στην Εσθονία αποτελεί ξεκάθαρα στάχτη στα μάτια. Αφενός, γιατί δεν έχουμε κοντή μνήμη για να ξεχάσουμε την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις αντίστοιχες περσινές φιέστες στην Μπρατισλάβα, αφετέρου γιατί αθωώνει την ΕΕ των μονοπωλίων, η οποία έχει κάνει σημαία της τον αντικομμουνισμό. Η ΝΔ, σε μια προσπάθεια να κρύψει τη στρατηγική της σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και να διαφοροποιηθεί, φτάνει στο σημείο να διαγωνίζεται στο χυδαίο αντικομμουνισμό με τη φασιστική Χρυσή Αυγή.

Η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι αποτελεί προπομπό για νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, για περιορισμό λαϊκών δικαιωμάτων. Η στοχοποίηση των κομμουνιστών στόχο έχει να πείσει το λαό ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στη σαπίλα του καπιταλισμού.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να καταδικάσουν τα φαινόμενα αυτά και να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, το ναζισμό – φασισμό.

H υπεροχή του σοσιαλιστικού συστήματος δεν μπορεί να αποκρυφτεί, όσους τόνους λάσπης και αν ρίξουν. Οι λαοί με την πάλη τους θα βρουν το δρόμο για μια κοινωνία όπου ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: