Δήλωση υποψηφίων στη Βόρεια Εύβοια με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”: «Μας έκαψαν, μας έπνιξαν. Η οργή μας θα τους πνίξει!»

Οι ζωές μας, οι οικογένειές μας, οι περιουσίες που με τόσο κόπο φτιάξαμε μετράνε! Ήρθε η ώρα να το “πάμε αλλιώς” όπως το έχουμε ξανακάνει στη Βόρεια Εύβοια και με τον συλλογικό μας αγώνα να καταφέρουμε να ζήσουμε στον τόπο μας κόντρα στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν.

«Μας έκαψαν, μας έπνιξαν. Η οργή μας θα τους πνίξει!», τονίζουν οι υποψήφιοι στη Βόρεια Εύβοια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε δήλωσή τους για τη νέα κακοκαιρία που έπληξε και τη Βόρεια Εύβοια.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Μπασδέκης, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Νίκος Γεραλής, υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Βασίλης Παπασωτηρίου, υποψήφιος δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού στη δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Στη λάσπη που σκέπασε τα καμένα της Βόρειας Εύβοιας, θάφτηκαν τα κυβερνητικά παραμύθια και τα σχέδια-κοροϊδία της “επιτροπής Μπένου”. Οι πόλεις και τα χωριά μας έχουν παραδοθεί στο έλεος της κακοκαιρίας “Εlias”, για μια ακόμα φορά βιώνουμε με τον πιο τραγικό τρόπο την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατέψει τις ζωές μας.

Κυβέρνηση, περιφερειακή αρχή του κ. Σπανού, δημοτικές αρχές του κ. Κοτζιά και του κ. Τσαπουρνιώτη έχουν εγκληματικές ευθύνες. Για ποια “κλιματική αλλαγή” τολμάνε να μιλάνε; Από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 που κατακάηκε όλο το δάσος, ο λαός της Βόρειας Εύβοιας διεκδικεί ολοκληρωμένα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και αυτοί καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό κάνοντας φιέστες με έργα “μούφα-φιγούρες” που όχι μόνο δεν άντεξαν στην πρώτη βροχή, αλλά δημιούργησαν προβλήματα όπως στο Μετόχι.

Υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές και άλλες ευθύνες. Γιατί 2 χρόνια τώρα δεν έγινε κανένα ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό έργο; Γιατί αποσπασματικά έργα που έγιναν διαλύθηκαν στην πρώτη βροχή; Με τι μελέτες και ποια κριτήρια έγιναν τα έργα στο Μετόχι, στις Ροβιές και αλλού που δημιούργησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα; Τα ερωτήματα δεν έχουν τελειωμό, γιατί τελειωμό δεν έχουν οι ευθύνες όλων των κρατικών αρχών που κατέκαψαν τη Βόρεια Εύβοια και με το μόνο που ασχολήθηκαν ήταν να κάνουν  μπίζνες πάνω στα καμένα αφήνοντας τον λαό απροστάτευτο για μια ακόμα φορά.

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η ζωή και οι περιουσίες των κατοίκων, να πραγματοποιηθεί άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών 100%, να δοθούν αποζημιώσεις 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  να παρθούν μέτρα για τα σπίτια που έχουν υπονομευτεί από τα ρέματα στις Ροβιές κ.α., να πραγματοποιηθεί άντληση υδάτων.

Δεν χωράει άλλη καθυστέρηση, η κατάσταση είναι κρίσιμη, κυβέρνηση – περιφερειακή αρχή – δημοτικές αρχές έχουν την πλήρη ευθύνη.

Οι ζωές μας, οι οικογένειές μας, οι περιουσίες που με τόσο κόπο φτιάξαμε μετράνε! Ήρθε η ώρα να το “πάμε αλλιώς” όπως το έχουμε ξανακάνει στη Βόρεια Εύβοια και με τον συλλογικό μας αγώνα να καταφέρουμε να ζήσουμε στον τόπο μας κόντρα στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: