ΔΑΣ ΟΑΣΘ: Αδιανόητο οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι να τρομοκρατούνται και να αισθάνονται ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα εντός των ΜΜΜ

Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΑΣΘ για τον ξυλοδαρμό οδηγού του ΟΑΣΘ

Το Σάββατο βράδυ 18-11 λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε κεντρικό σημείο στην περιοχή της Ν. Μηχανιώνας συνάδελφος οδηγός που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 72 ΙΚΕΑ-Ν. Μηχανιώνα γρονθοκοπήθηκε από δυο άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο εκ των οποίων το ενα να φορά κουκούλα και μάσκα.

Η επίθεση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή αφού χρησιμοποιήθηκε και ελαστικό γκλόμπ εναντίον του συναδέλφου.   Είχε προηγηθεί παρατήρηση του οδηγού -μετά από διαμαρτυρία επιβατών- προς μια ομάδα 20 νεαρών ατόμων που κάθονταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου και οχλαγωγούσαν.  

Να σημειώσουμε ότι τα Σαββατοκύριακα η αναμονή των δρομολογίων είναι πολύ μεγάλη και πολλές φορές φτάνει και ξεπερνάει τα 40’ λεπτά ή ακόμα και τη 1 ώρα !

Τα τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον 4 τα πολύ σοβαρά περιστατικά επιθέσεων σε οδηγούς του ΟΑΣΘ που χτυπήθηκαν και ορισμένοι κατέληξαν αιμόφυρτοι σε νοσοκομείο. 

Οι κάθε είδους επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΜ από οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένα άτομα είναι κοινωνικά καταδικαστέες και απαράδεκτες.

Οι βίαιες πράξεις εντός και εκτός των ΜΜΜ δεν είναι καινούργια φαινόμενα σε μια κοινωνία  που σαπίζει κι όπου η λογική του «τσαμπουκά» και της επιβολής του οικονομικά ή σωματικά ισχυρού έναντι των υπολοίπων είναι το βασικό συστατικό της «επιτυχίας» και της κοινωνικής «καταξίωσης» του ατόμου μέσα στην ανθρώπινη «ζούγκλα».

Τα νέα στοιχεία είναι ότι :

α) Τέτοια φαινόμενα πυκνώνουν και επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα 

β) Δεν υπάρχει καμιά κρατική μέριμνα για αντιστροφή της υφιστάμενης κατάστασης

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα πολύ σοβαρά περιστατικά επιθέσεων που δέχθηκαν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στο παρελθόν με ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης και της αστυνομίας ΔΕΝ έχει εξιχνιαστεί κανένα και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΩΡΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις κυκλοφορούν χωρίς καμιά συνέπεια! 

Τα παραπάνω λειτουργούν ως «λίπασμα» για επίδοξους νταήδες που έχουν «ένα το κρατούμενο» ότι δεν θα κινηθεί κανένας εναντίον τους και συνεπώς μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι να βιαιοπραγούν. 

Η ατιμωρησία γεννά νέους πιο σφοδρούς κύκλους βίας.      

Είναι αδιανόητο οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι να τρομοκρατούνται και να αισθάνονται ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα εντός των ΜΜΜ. 

-Η κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ μέτρα και να συλληφθούν ΑΜΕΣΑ οι υπαίτιοι της επίθεσης στο συνάδελφο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. 

-Επίσης να παρθούν μέτρα ενίσχυσης των ΜΜΜ με οχήματα και προσωπικό γιατί το πάστωμα των επιβατών και οι μη βιώσιμες συνθήκες μετακίνησης δημιουργούν τις προϋποθέσεις να εκφράζονται και τέτοιες συμπεριφορές ενώ αυτά τα άτομα «χάνονται» μέσα στην ανωνυμία.    

ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: