Χιλιανοί έξω από την πρεσβεία τους στην Αθήνα καταδικάζουν το ματοκύλισμα του λαού από την κυβέρνηση Πινιέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιανοί έξω από την πρεσβεία τους στην Αθήνα καταδικάζουν το ματοκύλισμα του λαού από την κυβέρνηση Πινιέρα.

Ενώ στη Χιλή η αντιδραστική κυβέρνηση Πινιέρα εντείνοντας την καταστολή προσπαθεί με τον στρατό και την αστυνομία να αντιμετωπίσει τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο αλλά και πολλές άλλες πόλεις, κινητοποιήσεις Χιλιανών σημειώνονται και εκτός Χιλής, σε χώρες όπου ζουν και εργάζονται πολίτες της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Όπως αναφέρεται στο Prensa Rebelde (από όπου και το βίντεο), στην Αθήνα Χιλιανοί και Χιλιανές που ζουν στη χώρα μας, πραγματοποίησαν χτες βράδυ διαμαρτυρία για το  συνεχιζόμενο ματοκύλισμα του λαού από την κυβέρνησή τους έξω από την πρεσβεία της Χιλής. Στη συνέχεια, σχημάτισαν μικρή πορεία και διέσχισαν φωνάζοντας συνθήματα τους δρόμους της Αθήνας.

Πρεσβεία Χιλής, Αθήνα – 24/10/2019

Gepostet von Vagelis Gonatas am Donnerstag, 24. Oktober 2019

Χτες, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας γενικής απεργίας στη Χιλή, χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν από τις δυνάμεις καταστολής ν’ αποχωρήσουν, να λήξουν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η απαγόρευση κυκλοφορίας και να ξεκινήσει διάλογος με τις εργατικές και κοινωνικές οργανώσεις για τα αιτήματά τους. Επίσης απαιτούν να μη μείνουν ατιμώρητες οι δολοφονίες τουλάχιστον 17 διαδηλωτών από πυρά του στρατού και της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, στις οποίες καταγράφονται εκατοντάδες τραυματισμένοι και χιλιάδες συλληφθέντες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: