Άρης Πορτοσάλτε: Ο εφιάλτης του ΚΚΕ, η Βόρεια Κορέα και άλλα παραμύθια για τους φοιτητικούς αγώνες

ΝΑΙ, οι δυνάμεις της ΚΝΕ πρωτοστατούν στον αγώνα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των σπουδών και του μέλλοντος της νέας γενιάς. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη να φέρνουμε σε δύσκολη θέση τις κυβερνήσεις και να κάνουμε τα υποτακτικά τους φερέφωνα να τρελαίνονται στα ερτζιανά…

Τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η κυβέρνηση με τον αγώνα μαθητών και φοιτητών την ξέρουμε, την έχουμε καταλάβει καιρό. Αλλά να φτάσει στο σημείο να επιστρατεύει και να έχει ως αιχμή του δόρατος της προπαγάνδας της τον Πορτοσάλτε σημαίνει ότι είναι πιο σκούρα τα πράγματα από αυτό που φανταζόμασταν.

Ο έχων άποψη επί παντός επιστητού Πορτοσάλτε -αρκεί αυτό να υποστηρίζει με πάθος το κυρίαρχο αφήγημα- μέσα από την ραδιοφωνική του εκπομπή στον ΣΚΑΪ καταπιάστηκε με το θέμα των μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Φυσικά, πρώτα φρόντισε σαν καλός γελωτοποιός της εξουσίας να σχολιάσει υποτιμητικά και περιφρονητικά το ΚΚΕ και την υψηλή δημοτικότητα του Γενικού Γραμματέα του, Δημήτρη Κουτσούμπα, ομολογώντας άθελά του αυτό που τον τσουρουφλίζει περισσότερο… Το ενοχλητικό ΚΚΕ, δηλαδή, που αν κρίνουμε από τον παραληρηματικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης τοποθέτησης κάτι κάνει πολύ καλά για να έχει τρελάνει τα παπαγαλάκια της εξουσίας. Για τους εφιάλτες που βλέπουν ορισμένοι με την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καλό θα είναι να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν τον ύπνο τους, μπας και γλιτώσουν, γιατί άλλη λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Για τους φοιτητικούς αγώνες, λοιπόν, και στηριζόμενος σε μία σειρά από “επιστολές ακροατών”, φυσικά ανώνυμων, παρουσίασε ένα σενάριο γραμμένο καλύτερα και από τις σειρές που παίζει ο ΣΚΑΪ… Μόνο για δράκους και μονόκερους δεν μας είπε ότι εμφανίστηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών για να δικαιολογήσει την συντριπτική ήττα της κυβερνητικής γραμμής για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξει ότι υπάρχει κάποιου είδους αλλοίωση των αποτελεσμάτων.

Ειλικρινά θα ήταν σχεδόν θλιβερό, αν δεν επρόκειτο για άτομο με γνωστό παρελθόν και ρόλο να εξευτελίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά το ιστορικό του συγκεκριμένου αποδεικνύει ότι δεν έχει τέτοιου είδους …ταμπού. Η μηδενική επαφή με την πραγματικότητα φαίνεται ότι είναι το μοναδικό προσόν για όποιον υπερασπίζεται τις αντιδραστικές αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον χώρο της εκπαίδευσης. Γαρνιρισμένο πάντα με παχιά λόγια περί έννομης τάξης.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τους πρόθυμους παπαγάλους της η αλήθεια που βιώνουν οι φοιτητές είναι πολύ διαφορετική και δεν έχει σχέση με τα σενάρια που αναπαράγουν, που δεν ακουμπάνε την πραγματικότητα. Τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων κατακλύζονται από φοιτητές που αγωνιούν για το μέλλον και τα πτυχία τους, οι σχολές ζωντανεύουν από τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και εκατοντάδες φοιτητές ανά την Ελλάδα υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων για συνέχιση του αγώνα έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας που διαλύει κάθε κυβερνητικό αφήγημα. 

Όσο για την σχεδόν εμμονική και επαναλαμβανόμενη αναφορά στη Βόρεια Κορέα, φαίνεται έχει αποστηθίσει το μάθημα και τα «SOS» που έριξε ο υπουργός πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Ας ξέρει ότι για τις εμμονές δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα εκτός από τη συμβουλή να προσέχει μην του γίνουν και οι φοιτητικοί αγώνες εμμονή, γιατί στο τσακ είναι. Ειδικά άμα συνειδητοποιήσει το μέγεθος των φοιτητικών συλλαλητηρίων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που από βδομάδα σε βδομάδα πλημμυρίζουν τους δρόμους και καταρρίπτουν τις μπαρούφες περί μειοψηφιών.

Ευτυχώς δηλαδή που πιστεύουμε τα μάτια μας και όχι τις ανώνυμες επιστολές που σκαρφίζονται οι Πορτοσάλτε. Πάντως θα πρέπει να πιστώσουμε και μία αλήθεια που ξεστόμισε ο συγκεκριμένος. Επειδή, λοιπόν, κατηγόρησε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ότι υποκινούν τις κινητοποιήσεις, ας ξέρει ότι ΝΑΙ, οι δυνάμεις της ΚΝΕ πρωτοστατούν στον αγώνα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των σπουδών και του μέλλοντος της νέας γενιάς. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη να φέρνουμε σε δύσκολη θέση τις κυβερνήσεις και να κάνουμε τα υποτακτικά τους φερέφωνα να τρελαίνονται στα ερτζιανά…

Οδηγητής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: