Αντιδημοκρατική και παράνομη επέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Όπου  δεν φτάνουν η νοθεία, η παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών, οι κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις και η κρατική καταστολή, παρεμβαίνει τώρα και η… Εφορία για να «διορίσει» συνδικαλιστικές διοικήσεις και να διαμορφώσει συσχετισμούς. 

Τον Απρίλη του 2019 έγιναν οι αρχαιρεσίες στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, όπου το ψηφοδέλτιο της «Πανεπιστημονικής» αναδείχτηκε πλειοψηφία. Καποια μέλη της απερχομενης διοίκησης λάκισαν από την Εκλογοαπολογιστική Γενικη Συνέλευση, όταν, με  ομολογία τους, έχασαν την πλειοψηφία. Αυτοί οι εντεταλμένοι του κυβερνητικού συνδικαλισμού διοργάνωσαν την επόμενη μέρα από την ολοκλήρωση των νόμιμων αρχαιρεσιών μια νόθα «παραδιαδικασία» δήθεν εκλογών, χωρίς εφορευτική επιτροπή και με εκατονταδες εικονικούς ψηφοφόρους, και σφετερίζονται από τότε το όνομα του σωματείου μας.

Το νέο ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ έκανε όλες τις ενέργειες για την πλήρη αγωνιστικη διεκδικητική λειτουργια του σωματείου, ακολουθώντας τις κατευθυνσεις της Γενικης Συνέλευσης, με πληθωρα παρεμβασεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων. Διενεργησε και την ετησια τακτικη Γενικη Συνελευση τον Ιουνη 2020.

Από την αρχή κατέθεσε τον πλήρη φάκελο των απαιτούμενων εγγράφων, σε όλες τις υπηρεσίες, που εμπλέκονται με τη  νόμιμη λειτουργία της Ένωσής μας και ζήτησε την νόμιμη εκπροσώπηση της σε δυο Επιτροπές, που παράνομα και αυθαιρετα της την αρνήθηκαν. 

Για την εύρυθμη λειτουργία της ένωσής μας απαίτησε από την παλαιά διοίκηση την παράδοση των στοιχείων που παρακρατούνται, (όπως οικονομικα και διοικητικα, στοιχεια επικοινωνιας 1000 μελών που αποκρύπτουν επι 3 χρονια κλπ).

Η παραδιοίκηση που αναφεραμε προσέφυγε στις δύο διαδικασίες ασφαλιστικών μετρων, με αιτημα να πάψουμε να ασκουμε τη διοίκηση. Το αίτημα απορρίφθηκε. Στο σκεπτικό της με αρ.6594/30.8.19 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναφέρεται αναλυτικά η νομοθεσία στην οποία επισημαίνεται ότι : 

«Η ακυρότητα απαιτείται απαραιτήτως να κηρυχθεί από το Δικαστήριο»… «Έτσι μέχρι την έκδοση της κατά τα  ανωτέρω απόφασης του δικαστηρίου που ισχύει έναντι πάντων, η απόφαση της Γ.Σ ή του ΔΣ ή της ΕΕ παράγει τα έννομα αποτελέσματά της……….»

Το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ κατέθεσε σε όλες τις υπηρεσίες την απόφαση αυτή, ανάμεσά τους και στη Δ΄ ΔΟΥ Αθήνας, η οποία και αναγνωρισε το ΔΣ και όρισε εκπρόσωπο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ τον πρόεδρό του στις αρχές του 2020. Το ίδιο έγινε με τον ΕΦΚΑ-ΙΚΑ, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει νομιμοποιήσει από τον Ιουνιο 2019 μέχρι σήμερα τον πρόεδρο, γ. γραμματέα και ταμία του ΔΣ μας.

Στη συνέχεια η παραδιοίκηση κατέθεσε αγωγή, 14 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές. Σε αυτήν, εκτός την επανάληψη των ίδιων επιχειρημάτων των ασφαλιστικών μέτρων, θέτει και θέμα υπόστασης της ΓΣ. Για το θέμα αυτό στο σκεπτικό της αποφασης των ασφαλιστικων μετρων αναφέρεται: «Ακόμα κι αν ήθελε θεωρηθεί ότι η υπο κρίση αίτηση αφορά σε απόφαση γενικής συνέλευσης ανυπόστατης, υπόθεση που σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται αφού τα επικαλούμενα ελαττώματα της επίμαχης απόφασης γενικής συνέλευσης δεν επιφέρουν ανυπόστατο …»

Αιφνιδιαστικά στις αρχές Ιούλη 2020, η φορολογική αρχή, χωρίς καμιά δικαιολογία και ανατρέποντας την απόφαση της του Γενάρη 2020, διόρισε εκπρόσωπο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στην φορολογική αρχή τον επικεφαλής της παραπάνω παραδιοίκησης, Ανέτρεψε δηλαδή την δική της απόφαση, που στηρίζονταν στα ίδια στοιχεία που ειχε και τότε και τώρα στη διάθεσή της. Δηλωσε ότι απλά δέχεται δηλώσεις μεταβολών με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, αλλά αρνείται να μας ενημερώσει ποια είναι η διαφορά τους, από αυτά που είχε όταν πήρε την αρχική της απόφαση. Αρνήθηκε να μας στείλει τη γνωμοδότηση που επικαλείται (την ΔΕΛ Ε 1066793 ΕΞ /15-06-2020). Ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι οι μεταβολές και δικαιολογητικά, που οφειλει να καταχωρεί, δεν ειναι μόνο κάποιο νόμιμο πρακτικό νέων αρχαιρεσιών, ή μια δικαστική απόφαση, αλλά και η απλή αναφορά των παραπόνων κάποιου ιδιώτη ή η κατάθεση μιας δικαστικής αγωγής, που μπορεί να κάνει ο κάθε σφετεριζόμενος έναν τίτλο.

 Προσφύγαμε αμεσως στην ιδια τη διοίκηση της φορολογικής αρχής, στην ΑΑΔΕ, αλλά και σε κάθε αρχη που θεωρησαμε ότι πρέπει να ασχοληθει με αυτην την καταφορη επέμβαση στο σωματειο μας, με αυτό τον αυθαιρετο διορισμο εκπροσώπου, όπως τον καταγγειλαμε και δημόσια.

Μετα σιωπή 2 μηνών μας ηρθε μια απαντηση απο την διοίκηση  της ΑΑΔΕ, χωρις πλήρη τίτλο αποστολέα, χωρις αναφορα αρμοδίου υπαλληλου, χωρις αριθμο πρωτοκόλλου, χωρις επισημο έγγραφο,  με ένα ιμειλ του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ελέγχων που, παρα τις επισημανσεις μας, εμεινε τελικά μόνο αυτό, σαν απαντηση σειρας εγγραφων που ειχαν απευθυνθει στον κ. Διοικητή. Και εκει, στο ιμειλ αυτό, μας απαντούν ουσιαστικά ότι δεν σας στελνουμε καμια άλλη δικαιολογία περα από αυτά που σας αναφεραμε αρχικα για την καταχωρηση μεταβολών. Τη σχετικη γνωματευση που αναφεραμε, δεν σας τη δινουμε. 

Έτσι τελικά η ΑΑΔΕ και οι υπηρεσιες της παραβίασαν κάθε νόμο και δεοντολογία, υποκατέστησαν τα δικαστήρια και διόρισαν δική τους διοίκηση στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ για να αντιπροσωπεύεται στη φορολογική αρχή.. 

Η ουσία αυτης της υπόθεσης είναι μία:

Οπου  δεν φτάνουν η νοθεία, η παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών, οι κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις και η κρατική καταστολή, παρεμβαίνει τώρα και η… Εφορία για να «διορίσει» συνδικαλιστικές διοικήσεις και να διαμορφώσει συσχετισμούς. 

Εδώ πρόκειται για κατάφορη επέμβαση στη λειτουργία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ενός σωματείου με σημαντική παρουσία σε ένα χώρο τεραστίων συμφερόντων γύρω από τα δημόσια έργα, τα ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΜΕΔΕ, και την Τράπεζα Αττικής. 

Με αυτές τις ενέργειες αναδεικνύεται η τεράστια προσπάθεια, να προλάβουν και να υπονομεύσουν οποιαδήποτε δυνατότητα αλλαγής συσχετισμού και προσανατολισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η παρέμβαση για παραπέρα περιστολή του δικαιώματος της απεργίας και των συγκεντρώσεων. 

Απαιτούμε από την ΑΑΔΕ την άμεση εφαρμογή της νομιμότητας και την αναγνωριση του προέδρου μας σαν εκπροσώπου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στη φορολογικη αρχή.

Ολες οι αρμοδιες υπηρεσιες και το ΔΣ της ΑΑΔΕ που προσφύγαμε και οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι θα αναγκαστούν να πάρουν τις ευθυνες τους σ΄ αυτο το θέμα. 

Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την δημοκρατική και νόμιμη αποκατάσταση στη σχέση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ με τη φορολογική αρχη, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο και διαδικασία, αναζητώντας τις ευθύνες που είναι τεράστιες, αναδεικνύοντας την πολιτική παρέμβαση των υπηρεσιών και προσώπων στη λειτουργεία των σωματείων.

Στήριγμα  σε αυτή την προσπάθειά μας είνσι τα πλήρως ενημερωμένα μέλη, η εκφρασμένη υποστήριξή τους στην δημοκρατική λειτουργία της ένωσής μας και η συμμετοχή τους στους αγωνες εναντια στην αντιασφαλιστικη λαίλαπα. Αγώνες που συνεχίζει να  ηγείται η ΕΣΤΑΜΕΔΕ με τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκησή της.  

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος 

Σταύρος Βαρουτσής Γ. Γραμματέας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: