“Αναρχία στου Παπάγου…” – Οι Μπαλούρδοι της ΕΛ.ΑΣ. τραμπούκισαν 12χρονα κορίτσια στην Πλ. Κονίτσης!

Μετά τη Νέα Σμύρνη και τη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου, μαζί με την Πανόρμου, σειρά είχε η επιδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ την Κυριακή 7 Μαρτίου στην πλατεία Κονίτσης του Παπάγου ενάντια σε δωδεκάχρονα παιδιά που έπαιζαν.

Την ίδια μέρα που οι αστυνομικοί ξυλοκοπούσαν έναν νέο στη Νέα Σμύρνη, ξεσηκώνοντας την οργή όλης της γειτονιάς, οι συνάδελφοί τους στου Παπάγου πρόσθεταν άλλο ένα “μεμονωμένο περιστατικό” στις χρυσές σελίδες του αυταρχισμού, ξεσπώντας σε 12χρονα κορίτσια, στην πλατεία Κονίτσης! Κι αυτό δεν το καταγγέλλουν… “μέλη αναρχικών οργανώσεων”, αλλά κάτοικοι μιας παραδοσιακά συντηρητικής περιοχής, με στρατιωτικούς και οικογενειάρχες. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα κι η σχετική καταγγελία έγινε από τους γονείς των μικρών κοριτσιών -που είδαν τα παιδιά τους τρομοκρατημένα- έγινε στο militaire.gr…

Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, λοιπόν, οι αστυνομικοί έκαναν περιπολία στις 6.30 το απόγευμα -δηλαδή πριν αρχίσει η απαγόρευση κυκλοφορίας- και άρχισαν να φωνάζουν στα κορίτσια σε πολύ έντονο ύφος: Τι θέλετε εδώ; Πού είναι οι γονείς σας;

Τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν, διηγήθηκαν τα καθέκαστα στους δικούς τους και αυτοί επέλεξαν τον δρόμο της δημοσιότητας, τα γεγονότα όμως συνέπεσαν χρονικά με το όργιο καταστολής στη Ν. Σμύρνη και δεν πήρε τόση έκταση. Έτσι λοιπόν, η περιοχή του Παπάγου προστίθεται στην αλυσίδα με τον γειτονικό Χολαργό, τη Νίκαια, τη Νέα Σμύρνη, την Πανόρμου τα Σεπόλια -και κανείς δεν ξέρει πού-πότε θα σταματήσει να γράφεται αυτή η “χρυσή βίβλος”…

Η σχετική καταγγελία που εξέδωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο δήμο Παπάγου-Χολαργό αναφέρει τα εξής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη τόσο για τις καθημερινές επιθέσεις σε βάρος κατοίκων σε όλες τις γειτονιές της Αττικής, όσο και συνολικά για την απογείωση της αστυνομικής βίας και του αυταρχισμού, η οποία εκδηλώνεται καθημερινά, με -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές και την οποία συνειδητά καθοδηγεί.

Μετά τη Νέα Σμύρνη και τη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου, μαζί με την Πανόρμου, σειρά είχε η επιδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ την Κυριακή 7 Μαρτίου στην πλατεία Κονίτσης του Παπάγου ενάντια σε δωδεκάχρονα παιδιά που έπαιζαν.

Με βάση τις καταγγελίες που έχουν δημοσιευτεί και δεν έχουν διαψευστεί, την ίδια μέρα με τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη, οι αστυνομικοί μπαίνοντας με τις μηχανές μέσα στην πλατεία βρήκαν τα μικρά παιδιά και σε έντονο ύφος -με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό τους- άρχισαν να τους φωνάζουν “τι θέλετε εδώ;”, “πού είναι οι γονείς σας;” κι άλλα σχετικά. Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου -και μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών από τους γονείς των παιδιών και την εκτεταμένη καταστολή στην Ν. Σμύρνη- οι περιπολίες και τα μπλόκα σε όλη την περιοχή εντάθηκαν.

Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι τα περιστατικά είναι μεμονωμένα και αποτελούν παρέκκλιση ορισμένων αστυνομικών. Για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, δεν χρειάζεται στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, τρομοκρατία και αυταρχισμός για να μην κουνιέται φύλλο.

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας. Η καταστολή πάει χέρι χέρι με το χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: