Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς από πρόσφυγες στην Καρδίτσα

Στην πολύπαθη πόλη, πρόσφυγες της περιοχής δίνουν τη δική τους μάχη στο πλευρό των μόνιμων κατοίκων, που είδαν σπίτια και μαγαζιά να βουλιάζουν κυριολεκτικά στη λάσπη.

Μέσα από την καταστροφή, την απουσία υποδομών και την ελλιπέστατη κρατική ανταπόκριση στις τεράστιες ανάγκες των πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα, εκτυλίσσονται σκηνές ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ενάντια στα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού που τόσο κατακλύζουν καθημερινά ΜΜΕ, ΜΚΔ και γενικά το δημόσιο λόγο.

Στην πολύπαθη πόλη, πρόσφυγες της περιοχής δίνουν τη δική τους μάχη στο πλευρό των μόνιμων κατοίκων, που είδαν σπίτια και μαγαζιά να βουλιάζουν κυριολεκτικά στη λάσπη. Συνδράμουν στην προσπάθεια απομάκρυνσης της λάσπης, φέρνουν φαγητό και βοηθούν με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πλημμυροπαθών. Ένας κάτοικος αναφέρει χαρακτηριστικά για τους γείτονές του: «Ο Αζίζ, ο Μουσταφά είναι γείτονες και πλέον φίλοι. Έτρεξαν αμέσως και έβγαλαν τη λάσπη από την επιχείρησή μας. Η Φεριντέ μας έκανε φαγητό. Όποιος έχει χάσει τα πάντα καταλαβαίνει. Τους ευχαριστούμε», ενώ ένας άλλος λέει για τον Αμπντούλ από το Ιράν πως “Δεν έχει σταματήσει λεπτό να μας βοηθάει”.

Είναι ευνόητο φυσικά ότι και οι ίδιοι οι πρόσφυγες της Καρδίτσας δεν έχουν παραμείνει αλώβητοι από τις καταστροφές, καθώς τα σπίτια τους, κακής ποιότητας ως επί το πλείστον, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ δυο πλίνθινες μονοκατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες προς κατοίκηση.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: