“Άι γαμ… σκατόγρια” – Μπάτσος καθυβρίζει χυδαία γριά πρόσφυγα στη Μόρια

Άι γαμήσου! Άι γαμήσου! Σκατόγρια. Σαύρα, ε σαύρα. Θα στο βάλω στον κώλο σου αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια” Ως αυτό εννοούσε το μπαστούνι της ανήμπορης γυναίκας, το οποίο της άρπαξε και πέταξε, παρουσία συναδέλφων του που παρακολουθούσαν απαθείς το ανδραγάθημα του οργάνου της τάξεως.

Νέες σκηνές ντροπής στο στρατόπεδο της Μόριας, όπως δείχνει βίντεο που περιλαμβάνεται σε ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi, που θα προβληθεί σήμερα στην ιταλική κρατική τηλεόραση. Να σημειωθεί ότι στη Μόρια τα βίντεο απαγορεύονται στους πρόσφυγες, προκειμένου να μη διαρρέουν οι φρικτές εικόνες από το κολαστήριο.

Αυτή τη φορά στην κάμερα καταγράφεται αστυνομικός να βρίζει χυδαία ηλικιωμένη πρόσφυγα που στεκόταν στην ουρά για φαγητό, χωρίς να προλάβει να πάρει μερίδα.

“Άι γαμήσου! Άι γαμήσου! Σκατόγρια. Σαύρα, ε σαύρα. Θα στο βάλω στον κώλο σου αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια”

Ως αυτό εννοούσε το μπαστούνι της ανήμπορης γυναίκας, το οποίο της άρπαξε και πέταξε, παρουσία συναδέλφων του που παρακολουθούσαν απαθείς το ανδραγάθημα του οργάνου της τάξεως.

Δείτε τη σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί, μετά το 31ο δευτερόλεπτο.

"Άι γαμήσου! Άι γαμήσου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα στο βάλω στον κώλο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!”Έλληνας αστυνομικός (που εμφανίζεται στο 00.32') μέσα στο καμπ της Μόριας φωνάζει σε γιαγιά πρόσφυγα ενώ της αρπάζει και της πετάει το μπαστούνι που η γιαγιά στηρίζεται.Διαδραματίζεται ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα περίμενε στην ουρά του φαγητού και οι μερίδες τελείωσαν χωρίς να προλάβει να πάρει. Κι άλλοι αστυνομικοί βρίσκονται δίπλα χωρίς να αντιδρούν.Ως προς τη διανομή του φαγητού, οι πρόσφυγες μάς είπαν ότι υποχρεώνονται κάθε μέρα να στέκονται δύο με τρεις ώρες σε αυτές τις ουρές για να πάρουν πρωινό, το οποίο ίσα-ίσα προλαβαίνουν να φάνε και ξαναστήνονται στην ουρά για το μεσημεριανό και μόλις φάνε την τελευταία μπουκιά ξαναστήνονται στην ουρά για άλλες δυο-τρεις ώρες για να περιμένουν το βραδινό. Η αναμονή γίνεται σε έναν χώρο που μοιάζει με κλουβί. (https://www.thepressproject.gr/article/135130/Na-min-afisoume-na-ksexastoun-gia-panta-mesa-sta-skoupidia-kai-ti-friki) Η απόλυτη ντροπή της Μόριας – όπου παρεμπιπτόντως ήδη δεν αφήνουν τους πρόσφυγες να τραβάνε γενικά βίντεο με τα κινητά τους. Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi από την αποστολή μας στη Λέσβο για την ιταλική δημόσια τηλεόραση. Προβάλλεται αύριο 20/10 στις 23.15 Ιταλίας στο RAI tg2.(Διορθώθηκε η ημέρα προβολής. Είναι αύριο Σάββατο 20/10.)

Gepostet von Jenny Tsiropoulou am Freitag, 19. Oktober 2018

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση η Διεθνής αμνηστία.

Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Όλα υπέροχα στη Μόρια και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, όπως μας διαβεβαίωναν και “υψηλοί επισκέπτες”, πριν λίγες μέρες…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: