Αγώνας για τη διάσωση και αξιοποίηση του κληροδοτήματος Αξελού και για τη διάνοιξη ζωτικού πολεοδομικού περάσματος στην Ακτή Δηλαβέρη

Οι Συνταξιούχοι Μηχανικοί διοργάνωσαν με επιτυχία την χρονιάτικη εκδήλωσή τους στο «κτήμα Αξελού» στην Ακτή Δηλαβέρη. Συμμετείχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Αμπατιέλος (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη οι Συνταξιούχοι Μηχανικοί διοργάνωσαν με επιτυχία την χρονιάτικη εκδήλωσή τους στο «κτήμα Αξελού» στην Ακτή Δηλαβέρη. Οι μηχανικοί του ταξικού κινήματος πιέζουν από το 2016 να σταματήσει η στέρηση από τους συνταξιούχους ΤΣΜΕΔΕ ενός γηροκομείου που το κληροδότησε, πλήρως καλυμμένο οικονομικά, η χήρα Αξελού, και που οι αρμόδιες κυβερνήσεις και οι εντολοδόχοι τους στο ΤΣΜΕΔΕ και τον ΕΦΚΑ το έχουν εγκαταλείψει στη φθορά και την καταπάτηση από το 1962, για να μπορέσουν να το δώσουν τελικά σε αετονύχηδες «ημετέρους».

Παράλληλα ανέδειξαν την καταπάτηση ενός ζωτικού από πολεοδομική άποψη δημόσιου περάσματος στη νότια πλευρά του κτήματος αυτού, που ενώνει τη λεωφόρο Παπαναστασίου με την Ακτή Δηλαβέρη και χωρίς το πέρασμα αυτό χρειάζεται να διανύσει ο κάτοικος της περιοχής 650-1000 μέτρα για να κατεβεί στην Ακτή Δηλαβέρη. Την καταπάτηση διευκολύνει και η από δεκαετίες εγκατάλειψη του περάσματος από το Δήμο.

Συμμετείχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Αμπατιέλος, ο μόνος από τους συνυποψήφιούς του που προσκλήθηκαν, ο οποίος έδωσε τον τόνο στην κοινωνική αναγκαιότητα κατασκευής του γηροκομείου που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα λαϊκής διεκδίκησης απέναντι στην αδιαφορία του κράτους για τη μεταχείριση χιλιάδων ηλικιωμένων και υποσχέθηκε πως θα πιέσει για την εκτέλεση του σχεδίου πόλης από το Δήμο, με την κατασκευή του ζωτικού περάσματος.

Ο Δημήτρης Κουτζής, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, μετέφερε κάποιες θετικές προθέσεις του ΤΕΕ προς τη σωστή κατεύθυνση της εκπλήρωσης του σκοπού της διαθήκης και της περιφρούρησης του κτήματος.

Ακολούθησε η καθιερωμένη συνεστίαση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: